Пламен Димитров: Удълженият бюджет за 2022 година е на ръба на Конституцията

0
Независимо дали ще има редовно правителство, трябва да прогнозираме, че ще има бюджет, каза още президентът на КНСБ
Независимо дали ще има редовно правителство, трябва да прогнозираме, че ще има бюджет, каза още президентът на КНСБ

Независимо дали ще има редовно правителство, трябва да прогнозираме, че ще има бюджет, каза още президентът на КНСБ

"Драматично намаляват спестяванията на българите. 3/4 от тях са до 5000 лева. Ножицата между разходите и спестяванията се увеличава. Запушвайки дупките по ДДС и с въвеждане на тол таксите, може да се внесе бюджет с 3% дефицит и да се запази 12% ръст на пенсиите". Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на NOVA.

"Независимо дали ще има редовно правителство, трябва да прогнозираме, че ще има бюджет. Намираме се на ръба на конституционната правда. Удълженият бюджет за 2022 г. за втори път е на ръба на Конституцията. Трябва да прекратим това упражнение. Много системи чакат финансиране. Цените продължават да растат, но по-бавно. Това няма как да не мине през актуализация на числата", заяви той.

По думите му служебният кабинет е подготвил бюджет, който постига 3% дефицит. "В него се осигуряват основни политики - например на преподавателите в средното образование трябва да се вдигат заплатите. Те могат да се компенсират с данък върху свръхпечалбите, той е еднократен, но е върху 20 млрд., реализирани от бизнеса. Синдикатите не може да правят компромиси, за сметка на бизнеса. Ако трябва да се режат разходи, то да е от капиталовите. С умерени разходи и приемлив дефицит, бюджетът може да бъде направен", коментира Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари