Вредно ли е да се пие вода по време на хранене?

0
Според д-р Кашух пиенето на вода благоприятства доброто храносмилане
Според д-р Кашух пиенето на вода благоприятства доброто храносмилане

Умереното количество течност помага за разграждането на храната и подобрява усвояването на хранителните вещества

Всеки от нас е чувал твърдението, че пиенето на вода по време на хранене е вредно. Счита се, че течността разрежда стомашния сок, а това е вредно за храносмилането.

Добре известната теория, че пиенето на вода по време на хранене е вредно, не е оправдана от научна гледна точка. Това споделя гастроентерологът д-р Екатерина Кашух, предаде Actualno.com.

Експертът допълва, че няма научни доказателства в подкрепа на това твърдение.

Според д-р Кашух пиенето на вода в този случай, напротив, благоприятства доброто храносмилане. Тя допълва, че умереното количество течност помага за разграждането на храната и подобрява усвояването на хранителните вещества.

Според експерта, ако човек е относително здрав, тялото му самостоятелно регулира обема на стомашния сок, необходим за храносмилането. Също така д-р Кашух подчертава, че ако се консумират много протеинови храни и не се консумира достатъчно течност, има опасност от запек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари