Връщат отец Ангел Кочев в църквата в Петрич

2
След серия протести петричани успяха да върнат любимия си свещеник
След серия протести петричани успяха да върнат любимия си свещеник

След серия протести петричани успяха да върнат любимия си отец Ангел Кочев в черквата "Успение Св. Богородица".

Днес митрополит Серафим е взел очакваното от миряните решение, пише struma.com. Отец Кочев ще бъде енорийски свещеник в Петрич и председател на храма в село Ръждак, а отец Павел, остава архиерейски наместник на Петричка духовна околия. Така, отец Кочев ще продължи да отговаря за най-богатата черква в района и утре ще проведе неделната си служба в Петрич.

Припомняме, че смяната на отец Кочев с отец Павел предизвика поредица от протестни действия. Хората отказваха да влизат в храма и да присъстват на службите водени от отец Павел. Миналата неделя бе организиран поход до черквата където служи отец Кочев в Ръждак, но не влязоха в Св. Богородица.

Миряните бяха категорични, че ако владиката не промени решението си и не върне отец Кочев няма да пристъпят прага на петричкия храм. Победиха петричани за пореден път. Това е вторият път, в който с протести те успяват да променят решение на ръководството на църквата в Пиринско, като за втори път връщат отец Ангел Кочев на работното място. Преди време отецът бе наказан заради това, че е осветил черквата на Ванга в м. Рупите.

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари