Отец Дирайр Хадавян: Армения, както винаги, остана самичка

3
Светът, както преди 100 години, отново мълчи, заяви свещеникът в арменската църква "Света Богородица" в Русе
Светът, както преди 100 години, отново мълчи, заяви свещеникът в арменската църква "Света Богородица" в Русе Снимка: Facebook

Светът, както преди 100 години, отново мълчи, заяви свещеникът в арменската църква "Света Богородица" в Русе

Представители на арменската общност в Русе се събраха днес на централния площад в града и изразиха подкрепата си към арменците от Нагорни Карабах (наричан от арменците Арцах).

Прочетена бе декларация-обръщение към световните лидери да подкрепят Армения, предава БТА.

"Преди 100 години светът остана индиферентен след арменския геноцид. Сега събитията се повтарят и светът отново мълчи. Войната не се печели на фронта. Ние нямахме какво да предложим на Великите сили и затова Армения, както винаги, остана самичка. Арцах е арменска земя. Тя е пропита с кръвта на нашите предци", каза отец Дирайр Хадавян - свещеник в арменската църква "Света Богородица" в Русе.

Митингът е част от международна инициатива на всички арменски общности и се организира по едно и също време в различни градове в Европа и по света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    25
    ptica
    до 6: " Защо ли всички страни в региона подкрепят азерите" Ти остави арменците, ами си кажи колко струвате вие, българите я как ВСИЧКИТЕ ви съседи ви мразят неистово - турци, македонци, сърби, гърци, румънци. При една война знаеш какво ще ви се случи. И хъз давате за Ухрайна, а за тях сте просто бълХари. (от бълхи)
  • 6
    24
    ptica
    До до 17: На Русия не може и не бива да се разчита. Тя сега не може, че укрите я направиха за смях, а и когато можеше, го правеше понякога срещу солидни подкрепления. Турската измет 30 години денонощно се подготвя. И те като укрите не спят от свръхамбициозмост. Колкото до Бгто- не сте им притрябвали, не са ви бастисали за 1 ден. Хватката им е мъртва и нямате мърдане - на север поне 2 турски града, Разград и Шумен, на юг - Кърджали и около. Не говорим за Търговище и т н. Ама просто. не им трябвате, и с диво на глава не се излиза.
  • -5
    23
    До 17
    Мършо проста, явно докато Пеевски ти опъва задника, не си разбрала, че Русия няма никакво задължение да се занимава с проблемите на арменците в Нагорни Карабах. А и Николчо Пашинян нали прави някакви военни учения със САЩ-ците, да го спасяват те от азерския рязан уй, ама нещо не им стиска, що ли....
  • 5
    22
    Абе ....
    Не ми е кеф да определям кой човек какъв е според етноса му, познавам изключително малко арменци за да имам поне база за статистика. Но тия които познавам със сигурност не "работят" в полза на симпатията ми към тях. Подмолни, зли, неблагодарни. Помниш ли Лебикян, като във в-к "Утро" ти донесох филма със снимките от трагедията в Бяла. Е, освети го нарочно. Защо? Кому бе нужно?
  • 0
    21
    ptica
    до 6: " Защо ли всички страни в региона подкрепят азерите" Я да видим кои са тези " всички страни в региона" - 1/ Турция, естествено ще обича творението си, предназначено за чеп на руснака в Кавказ, 2/ Иран - мюсли на мюсли око не вади макар че когато стане въпрос за бизнес и те се кълвят, че и се делят на мюсли шиити, мюсли не знам какви и често се бият, 3/ Грузия - тя е известна с липсата на всякаква религия, че и интрижки. Повечето интриги в региона са създадени от техните " партийци" Сталин и Орджоникидзе. И не на последно място, интересът клати феса, особено важи за вас. Глупаците се надяват на евтин газ, а не знаят, че от турчин спасение няма, също както и от хукра, злопаментни, войнствени. И след 50 години ще тръгне да си отмъщава. И няма насищане на нищо, само мааалко да сбъркаш в сметките, ще го грабнат и ще спорят до пос..ане. Една малка разлика, която не искате да видите - арменците бързо обявиха капитулация, за да няма жертви, а хукрите ще умрат, ще се посер..ат, атомна война ще започнат всички ви ще затрият във войната. Турчинът е същият - халал да ви е и газта им и приятелството им.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари