Володимир Зеленски: Украйна вече се смята за член на ЕС

1
Вярвам, че Украйна вече показва с делата си, че изпълнява европейските критерии
Вярвам, че Украйна вече показва с делата си, че изпълнява европейските критерии

Той призова за налагането на още европейски санкции срещу Русия и за доставянето на "повече оръжия, модерни оръжия"

Украйна вече смята себе си за част от Европейския съюз, заяви днес президентът Володимир Зеленски, цитиран от ДПА.

"Украйна вече е станала де факто член на ЕС", подчерта Зеленски във видеообръщение към парламента на Люксембург. "Вярвам, че Украйна вече показва с делата си, че изпълнява европейските критерии", добави той.

"Трябва да попречите на този индивид да разруши европейските ценности", обърна се към люксембургските депутати украинският президент, явно имайки предвид руския си колега Владимир Путин, но без да го назове поименно.

"Ако не успеем заедно да спрем този човек, това ще бъдат мрачни часове - мрачни часове, каквито вече изпитахме през Втората световна война", предупреди Зеленски.

Той призова за налагането на още европейски санкции срещу Русия и за доставянето на "повече оръжия, модерни оръжия" на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    русенец
    № 5, струва ми се, че си много прав, а и такава е логиката на нещата.
  • 11
    5
    Убеден
    Струва ми се, че скоро на картата на света няма да съществува държава уСрайна. А на тази друсалка Зеленски, кокаляците ще изгният в някоя сибирска колония, от рода на „Чёрный дельфин“, примерно....
  • 11
    4
    аз
    Кога стана калайджия, кога ти почерня задни-ка!
  • 15
    3
    colibri
    Аз ли съм недоразбрала, или У. вече е в ЕС? Прочетох, че Зе е казал пред парламента на Люксембург-У. вече е станала де факто член на ЕС?! Този път пропуска да иска пари-"само санкции и повече оръжия, модерни оръжия". От много време ми омръзна да си казваме с г-на "Добро утро" и "Лека нощ" - с любезното съдействие на медиите в България.
  • 8
    2
    Който и да е
    Тос откъдье и ве, ибаси бушмьена, дъл неи паднъл от комсмусъ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари