Володимир Зеленски: Политическо решение за Крим е възможно

0
Президентът на Украйна подчерта още, че не иска да прехвърля войната на руска територия
Президентът на Украйна подчерта още, че не иска да прехвърля войната на руска територия

Президентът на Украйна подчерта още, че не иска да прехвърля войната на руска територия

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че възможно да се договори политическо споразумение, а не да се използва сила, за да се реши въпросът за полуостров Крим, който бе анексиран от Русия през 2014 г., предаде ДПА.

"Когато стигнем до административните граници на Крим, мисля, че е възможно политически да наложим демилитаризацията на Русия на територията на полуострова", каза той вчера в интервю, публикувано днес от няколко украински медии.

В момента Киев се бори да отблъсне пълномащабната инвазия на Русия и многократно повтори, че цели да си върне както Крим, така и окупираните след февруари 2022 г. територии. Украинските войници в южната част на страната постепенно напредват към черноморското крайбрежие, за да прекъснат руския път за доставки към полуострова. Зеленски каза, че политическото решение за Крим е предпочитано, тъй като така ще има по-малко жертви.

Президентът на Украйна подчерта още, че не иска да прехвърля войната на руска територия и отбеляза, че целта е да бъдат освободени само украинските територии, а напредване към Русия ще изложи на риск ключовата подкрепа от страна на Запада.

Руски пропагандисти и застъпници за войната многократно предупредиха, че ако загуби войната, Русия ще бъде разделена и окупирана от чужди сили. Украйна не е предприемала широкомащабни офанзиви на руска територия с цел трайна окупация на тези райони, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Bonkerz
    Кой краде и унищожава чуждите природни ресурси? "Политическите сметки на Москва са най-вече да унищожи икономическия потенциал на Украйна. Няма значение дали ресурсите се присвояват или се унищожават чрез обстрелване", посочва Ярослав Шалило от Националния институт за стратегически изследвания в Киев. "Русия желае да обезкърви Украйна икономически и да изобрази страната в пропагандата като "провалена държава", която не може да оцелее без Русия", обяснява икономическият експерт Шалило. заграбването на украински суровини за един от основните мотиви за руската инвазия. Политоложката гледа на осигуряването на стратегически ресурси чрез сила като на повтарящ се модел на руската политика. "С помощта на наемниците от "Вагнер" Москва от години си осигурява не само злато и диаманти в Африка, но и суровини, необходими за зелената трансформация, като литий, кобалт и други редкоземни метали", посочва Лазар пред ДВ. Според експерта от Geological Investment Group освен литиево находище руските окупатори контролират и три находища на редкоземни метали. От критичните суровини Кашчук вижда потенциал в циркония, урана, но преди всичко в графита и титана. Виждал съм поне 3 видеа, където военни със зелени униформи ескортират жени носещи урни. Хората са гласували вътре във военна база (намерете си сами видеото), на входа ги посрещат маскирани с калашници, нямало военни и натиск, хахах. Хората си пускат по 2 бюлетини в урните, на никой не му прави впечатление. За тези маскирани зелени човечета Путин ИЗЛЪГА, че не били руски военни, а местни формирования (година по-късно Путин призна, че е трябвало да прати армията, дотогава наричана ИХТАМНЕТ/Те не са там). Не може във военна обстановка окупанти да правят "референдуми", да заплашват, да гонят и разстрелват лоялните на Украйна хора... И сега на хора от новоприсъединените републики, им се отнемат граждански права ако не си извадят руски паспорт. Депортацията на кримските татари е етническо прочистване на 191 044 кримски татари от Крим през май 1944 г. Изпълнява се по заповед на Лаврентий Берия, началник на НКВД, действащ от името на Йосиф Сталин. В рамките на три дни, НКВД използва вагони за добитък, за да депортира жени, деца, възрастни, комунисти и членове на червената армия към Узбекската ССР, която се намира на няколко хиляди километри от там. Татарите са един от 10-те етноса, които са обхванати от политиката на Сталин за преместване на население в СССР. Като другите депортирани етноси кримските татари са поставени в режим в специални селища. Много от депортираните извършват принудителен труд: задачите им включват работа в мини за въглища и в строителните батальони под супервизията на НКВД. Дезертьорите се наказват със смърт. Депортираните са принудени да работят 11 до 12 часа на ден, без почивен ден. Въпреки тежкия физически труд кримските татари получават само между 200 gдо 400 g хляб на ден.
  • -2
    10
    до 8
    При референдума не е имало чуждестранни наблюдатели или не е имало „евро-атлантически“ наблюдатели. И видеа било имало, как военни ескортират урните. Ами дай едно такова видео да го видим, че нещо не ти вярвам на краварските опорки! Пък викаш и ресурси било имало там, разбира се разчетени в долари, щото какво ли друго го интересува американеца освен ресурсите в една далечна страна, веднага са му направили сметката. Изтърван келепир.
  • -1
    9
    бончо,
    не ни е къс акъла, помним, за теб има архиви провери ги! Бяха поканени наблюдатели отблизо и далеч, само дето отказаха да отидат, а тези, които отидоха си дадоха докладите, намери ги, нали си много грамотен и ги прочети! BTW, погледай малко репортажи на нашите телевизии от 2014-та, 15-та и 16-та и речи що така завъртяха палачинката?!?
  • -1
    8
    Bonkerz
    При референдума не е имало чуждестранни наблюдатели, всъщност е имало руски съблюдатели с калашници пред избирателните секции и вътре в тях, има и видеа как военни ескортират урните с гласовете, честна работа. Европа и БГ няма да търгува с Рассия, ако искаме ресурси Украйна може да ни ги даде на нормална цена чрез търгуване, а не чрез изнудване и корупция. Експерти на канадския мозъчен тръст SecDev оценяват общата стойност на окупираните украински суровинни находища на около 12 трлн. щатски долара. Освен железните руди става въпрос основно за други критични за металургията суровини като въглища, титан и манган. Но сред тях са също така и злато, природен газ, суров петрол, каолин, сол, гипс, цирконий и уран.
  • 3
    7
    Bonkerz
    Пълни идиоти сте всички. Крим е бил по-дълго част от Османската империя, отколкото част от Русия или Украйна. Коренното население кримските татари са репресирани, изселени и т.н. Донецк/Луганск/Донбас до около 1800 година е бил много слабо населен, след откриване на полезни изкопаеми започва насилствено заселване на хора от всички краища, за да копат. На много народи от федерацията от векове им е забранено да говорят коренния си език и насилствено ги русифицират и ги принуждават да говорят само руски (включително и днешно време в Беларус). След векове на асимилация хората почват да се мислят за руснаци, но не всеки който говори руски е руснак, набийте си го в тъпите кратуни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари