Володимир Зеленски: Електроснабдяването в Украйна се възстановява

1
Все още може да се наложи извънредно спиране на тока, добави обаче украинският президент
Все още може да се наложи извънредно спиране на тока, добави обаче украинският президент Снимка: Getty Images

Москва удари редица обекти от енергийната система на Киев

Електроснабдяването в Украйна се възстановява след съгласуваните руски атаки срещу електроцентрали, но все още може да се наложи извънредно спиране на тока, заяви снощи украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА.

През последните седмици Русия съсредоточи атаките си с дронове и ракети по енергийни съоръжения в цялата страна, като унищожи над 30% от производствените мощности, което наложи широкообхватни ограничения.

"Днес вече има значително по-малко стабилизационни (мерки) и извънредни прекъсвания на електрозахранването... но все още са възможни ограничения в някои градове и области", заяви Зеленски във видеообръщение. Той също така обвини Русия, че е взела под прицел централи, които са в ремонт и каза, че са били убити няколко техници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    До пети
    Прав си, техните пътища са като нашите, преди да ги оправи ГЕРБ. Едно към едно същите. А и как няма да са същите, когато все комунистическата власт ги е правила и у нас и в Украйна
  • 6
    5
    до 4
    Европейска Украйна? Ти виждал ли си техните пътища на какво приличат, ако си имал късмета да не шофираш личната си кола там, отвори клипове в youtube и гледай красоти, или чети пътеписи на българи, които са се излъгали да тръгнат със свой автомобил из това гето.
  • -12
    4
    да
    В рассия и улиците си не могат да асфалтират вече десетки години, но за европейска Украйна не е проблем да се възстанови трафопост за 48 часа, все пак са светска държава, подкрепяна във всяко отношение от целият цивилизован свят. За поданиците на руската изолирана от света кочина сигурно изглежда странно, обаче не е.
  • 4
    3
    до 1
    поправям се : 6-ти блок на Козлодуй.
  • 7
    2
    до 1
    Когато на =-ти блок в Козлодуй се взриви и изгоря трансформатор вътрешни нужди, беше нужно около месец да се произведе такъв и да се транспортира от София. Така, че абсулд украинците да са възстановили каквото и да е, защото такива трансформатори няма на склад, те се поръчват при необходимост. Прочие, руснаците са ударили и 700 KV-вата им преносна система, свързваща украинските АЕЦ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари