Джо Байдън: Зеленски ме увери, че няма да използват Ф-16 срещу територията на Русия

1
Байдън направи уточнението, че няма проблем изтребителите да бъдат използвани срещу "всякакви руски войски, намиращи се на територията на Украйна"
Байдън направи уточнението, че няма проблем изтребителите да бъдат използвани срещу "всякакви руски войски, намиращи се на територията на Украйна" Снимка: ЕПА / БГНЕС

Байдън направи уточнението, че няма проблем изтребителите да бъдат използвани срещу "всякакви руски войски, намиращи се на територията на Украйна"

Американският президент Джо Байдън заяви, че украинският му колега Володимир Зеленски е дал "твърдо уверение" на САЩ, че самолетите Ф-16 няма да бъдат използвани за атаки срещу територията на Русия, предадоха агенциите, цитирани от БТА.

В отговор на журналистически въпрос на пресконференция в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Хирошима дали предоставянето на изтребители Ф-16 няма да доведе до изостряне на конфликта Байдън заяви: "Имам твърдото уверение на Зеленски, че няма да ги използват срещу територията на Русия".

Президентът направи уточнението, че няма проблем те да бъдат използвани срещу "всякакви руски войски, намиращи се на територията на Украйна и около нея".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    до 3
    Нещо в грешка си. В статията се говори за помощ от САЩ, не от Америка. Не вуждам да се споменават Канада, Мексико, Венецуела, Бразилия, Панама, Аржентина... Или викаш, за тебе Америка, това е САЩ. Всички други да мрат! То като се замислиш с такава политика САЩ докараха тази гражданска война в Русия.
  • -1
    5
    ...
    Остана да дадеш и два самолетоносача на усраина. После остават на ход само ядрените оръжия.
  • 1
    4
    До използвания презерватив:
    Забрави! Хохлите ще си видят обратно „окупираните“ земи само през мекия, крив макарон на Бай Дън! Те са вече територия на Русия! И е необратимо, знаеш го, педал нещастен!
  • -4
    3
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Браво на Байдън! Помощта на Америка за Украйна ще бъде решаваща за връщане на окупираните от руснаците украински земи.
  • 0
    2
    Аз
    Как може толкова велика страна така ниско да падне и да не може поне един президент като хората да избере?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари