Волен Сидеров отървава ареста

0
Волен Сидеров и Десислав Чуколов най-вероятно ще отърват ареста
Волен Сидеров и Десислав Чуколов най-вероятно ще отърват ареста Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров и Десислав Чуколов най-вероятно ще отърват ареста, въпреки че Народното събрание гласува свалянето на депутатския им имунитет, за да бъдат разследвани за хулиганство по т. нар. афера „клекшоп" от 10 октомври. Разследването за „хулиганство и принуда", което прокуратурата води срещу двамата атакисти, не предполага постоянно задържане, твърдят юристи. Държавното обвинение може единствено да ги прибере за 72 часа, пише Всеки ден.

Очаква се в сряда да падне имунитетът на дуета и за изцепките в НАТФИЗ през изборната нощ. Това обаче съвсем не означава, че на 11 ноември Сидеров и Чуколов ще бъдат закопчани с белезници, каквото е общественото очакване. Единственият вариант двамата да бъдат задържани е, ако прокуратурата ги разследва за „престъпление против държавата". Такъв вариант също е на дневен ред, тъй като в петък, на 6 ноември, партийната кабеларка „Алфа" призоваваше министрите да бъдат пребити в центъра на София. Това обаче няма как да се случи в близките дни.

Освен това телефоните на народните представители от парламентарната комисия, разследваща Сидеров, са получавали заплашителни есемеси от атакисти. На пресконференция в парламента народните представители Димитър Главчев , Десислава Атанасова, Емил Димитров - Ревизоро и Ана Баракова се оплакаха, че телефонните им номера са били многократно излъчени по партийната телевизия „Алфа" и са последвали обаждания със заплахи за убийство, което също съставлява тежко престъпление по друг текст от Наказателния кодекс.

Междувременно депутатката от „Атака" Магдалена Ташева показа в ефира на Би Ти Ви кадри, на които се вижда, че партийните й босове наистина са яли шамари пред НАТФИЗ. От клипа е видно как актьорът Анатоли Лазаров замахва към лицето на Десислав Чуколов, в резултат на което очилата на народния представител изхвърчат. Колегата му - актьорът Евгени Будинов, също участва в разпрата, провокирана от Сидеров и негови съпартийци, които лепят плакати срещу дрогата по фасадата на НАТФИЗ.

По думите на Ташева при друг удар, нанесен от актьорите, изхвърчала шапка от главата на Сидеров, както и очилата на журналист на телевизия „Алфа". Видеото е заснето от оператор на партийната телевизия.

Актьорите Лазаров и Будинов, които също бяха в студиото на Би Ти Ви, отрекоха твърденията на депутатката. Според тях записът е монтиран, като са изрязани кадри, показващи, че двамата са били предизвикани. Те твърдят, че са били блъскани, псувани и обиждани от Волен и екипа му.

„Каквото е трябвало да кажа, съм го казал в полицията", заяви Анатоли Лазаров, попитан от водещата защо удря Десислав Чуколов. Магдалена Ташева обеща „Атака" да излъчи целия запис. „Страх ни е от зомбираната армия на белия вожд. Колкото и да са малко, тях ги има. Ние не сме трудни за откриване. Имаме деца", заявиха двамата актьори, заради които Сидеров нахлу в НАТФИЗ.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари