Волен Сидеров излезе на свобода срещу 6 хиляди лева

0
По-малко от 24 часа след ареста им, лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов излязоха на свобода
По-малко от 24 часа след ареста им, лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов излязоха на свобода

По-малко от 24 часа след ареста им, лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов излязоха на свобода срещу парични гаранции от по 6 хиляди лева.

Два часа след полунощ Софийският градски съд отмени задържането им под стража като незаконосъобразно. Според съдия Веселина Ставрева двамата са извършили непристойни и груби нарушения на обществения ред, нахлувайки в НАТФИЗ на 23 октомври, но не са събрани достатъчно доказателства, че Волен Сидеров с принуда е отнел мобилния телефон на една от пострадалите при инцидента, предаде агенция КРОСС.

Сидеров и Чуколов, които бяха доведени в Съдебната палата с белезници, отказаха да посочат на съда точните си адреси, защото се притеснявали да не бъдат убити.

Прокурор Димитър Петров обясни, че в следващите три дни ще прецени дали да протестира пред Софийския апелативен съд по-леките мерки за неотклонение на двамата. Той и адвокатът им Явор Нотев останаха на различни позиции има ли опасност на свобода Сидеров и Чуколов да се укрият или да извършат друго престъпление.

Нещо, което беше очевиден недостатък на това искане е предположението, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов могат да изчезнат от полезрението на правоохранителните органи, да не се явят пред съда и да не понесат цялата отговорност за тези отправени към тях обвинения. Това се видя от съдебния състав и съвсем аргументирано, законосъобразно послужи като основание за отхвърляне на искането, коментира адвокат Явор Нотев.

Видно от посочените адреси има опасност да се укрият, смята пък прокурор Димитър Петров.

Посочват се адреси на обществени места. Например Народното събрание. Припомням случаят със Сергей Станишев, на който не можеха да му бъдат връчени документи и книжа, тъй като Народното събрание, председателят и неговият главен секретар не са техни работодатели. Това е един начин за шиканиране на призоваването, каза той. 

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха арестувани вчера по обед. Тогава, чрез адвокатите си, те обявиха, че започват гладен протест.

Източник: Агенция Кросс
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари