Владислав Горанов: Инвестициите не са сринали, а напротив - растат

0
По думите му президентът Румен Радев е дал заявка за предсрочни избори, което означава, че не одобрява правителството
По думите му президентът Румен Радев е дал заявка за предсрочни избори, което означава, че не одобрява правителството Снимка: БГНЕС

Инвестициите не само не са сринали, а напротив - растат. Това се вижда от многото на брой нови производствени предприятия, които се откриват, заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на критиките на президента Радев към правителството.

"Това е една, няма да го наричам игра със статистиката, но не отива на толкова високопоставени политици да се подвеждат лесно по сравнението на неизгладени данни по отношение на инвестициите", добави Горанов пред журналисти в София.

Той изтъкна, че през цялата 2017 г. се е говорило колко са се сринали инвестициите спрямо 2016 г., като отново се сравнявали предварителни с окончателни данни. "За съжаление на лошите пророци, когато излязат окончателните данни за 2018 г., ще се види, че инвестициите са нараснали, така както бе през 2017 година. Но това е въпрос на интерпретации и на целта на изказването", заяви Владислав Горанов.

По думите му президентът Румен Радев е дал заявка за предсрочни избори, което означава, че не одобрява правителството.

"Аз мога да намеря много поводи да кажа за хубавата работа. Като минем през 30% увеличение на БВП за последните няколко години, 40% повече данъчни приходи в бюджета, 50% увеличение на минималната заплата и то до края на 2018 година. Все неща, които са от полза за хората", допълни финансовият министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари