Ради Найденов става външен министър, Гълъб Донев - социален

0
В момента в президентството влезе Екатерина Михайлова, за която веднага тръгна слух, че ще става правосъден министър
В момента в президентството влезе Екатерина Михайлова, за която веднага тръгна слух, че ще става правосъден министър Снимка: БГНЕС

Дипломатът Ради Найденов, бивш началник на кабинета на премиера Сакскобургготски, ще бъде външен министър в служебния кабинет,  научихме от Епицентър.бг.

Гълъб Донев, който бе зам.-министър в кабинета на Борисов, ще бъде социален министър в кабинета, реден от Радев. В последния момент е отпаднала е кандидатурата на Христина Христова, към която е била отправена оферта и тя е дала съгласието си още в края на декември. Тази сутрин Христова е получила обаждане от кабинета на президента, че поради промяна на обстоятелствата, кандидатурата ѝ е отпаднала.

Интересното е, че Гълъб Донев е завършил Висшето военно-въздушно училище "Георги Бенковски", също като президента Румен Радев

Гълъб Донев беше заместник на Ивайло Калфин в социалното министерство до оттеглянето му през май миналата година. Донев е с дългогодишен стаж в социалните институции, бил е главен секретар и директор на дирекция в Министерството на труда и социалната политика, оглавявал е Главната инспекция по труда.

В момента в президентството влезе Екатерина Михайлова, за която веднага тръгна слух, че ще става правосъден министър. Тя е бивш зам.-председател на НС, лидер на СДС и депутат от ДСБ. В момента е университетски преподатаветел.

При държавния глава вече е Кирил Ананиев, сочен като единствена засега кандидатура за финансов министър. Към сбирката се присъедини и актьорът Рашко Младенов, върху когото се е спрял изборът за министър на културата.

Пламен Узунов, бившият шеф на полицията в Пловдив, в 15.20 влезе в президентството. За него е сигурно, че ще поеме вътрешното министерство.

Узунов е бивш директор на ОДП – Пловдив. През август 2015 г. той бе отстранен от поста от вътрешната министърка Румяна Бъчварова. Формален повод бе скандалът около разследването на катастрофата на бул. "Никола Вапцаров", където 24-годишният шофьор Милан Дивеков уби на място 63-годишният Димитър Димитров. Според неофициална информация причината за уволнението е остро неразбирателство между Узунов и ръководството на МВР.

Служебни министри влизат в Президентството за среща с Румен Радев:

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари