Владимир Путин присъди на Рамзан Кадиров чин генерал-полковник

4
Кадиров е носител и на най-висшата руска държавна награда – званието Герой на Руската федерация
Кадиров е носител и на най-висшата руска държавна награда – званието Герой на Руската федерация Снимка: БТА / АР

Кадиров е носител и на най-висшата руска държавна награда – званието Герой на Руската федерация

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че руският президент Владимир Путин му е присъдил чин генерал-полковник, предаде ТАСС.

"Искам да споделя с вас още една приятна новина. Руският президент ми присъди цин генерал-полковник. Указът е издаден под номер 709. Владимир Владимирович лично ми съобщи това и ме поздрави", написа днес Кадиров в "Телеграм", съобщава БТА.

Чеченският лидер допълни, че Путин му е честитил и Деня на Грозни (чеченската столица), Международния ден на учителя и Деня на чеченската младеж.

"Държавният глава ми позвъни и ме помоли да пожелая от негово име благополучие, късмет и успехи на всички жители на Чеченската република! Независимо от натовареността си, върховният главнокомандващ никога не забравя за значимите дати в нашия регион", заяви Кадиров.

В края на март чеченският лидер получи чин генерал-лейтенант. Освен това той е носител на най-висшата руска държавна награда – званието Герой на Руската федерация.

Генерал-полковник е третият в йерархията в руската армия чин след армейски генерал и маршал, отбелязва Франс прес. Кадиров вече три пъти е повишаван в генерал - във вътрешните войски, в полицията и в Националната гвардия на Чечения.

В понеделник Кремъл похвали неговия "героичен принос" за офанзивата в Украйна, където се сражават чеченски подразделения.

Чеченският лидер е критикуван от различни неправителствени организации за сериозни нарушения човешките права в страната му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до 1: ЕПМ
    да ви еба майката шибани тролчета евроатлантически, под всички новини сте бе паразити мръсни
  • -5
    1
    Путлер
    Единствения който може да конкурира кадиров по лизане на путинския задник е наш русенец. на него чин кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари