Обръщение на Владимир Путин към руския народ

7
Изявлението последва действията на Евгений Пригожин
Изявлението последва действията на Евгений Пригожин Снимка: ТАСС

Пригожин обвини Министерството на отбраната, че е обстрелвало негови позиции и е убило 2 000 бойци от групировката

Това, което ние виждаме, е забиване на нож в гърба на държавата и народа”, заяви президентът на Русия Владимир Путин в изявление към руския народ, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Изявлението последва действията от тази нощ и тази сутрин на Евгений Пригожин, ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер".

Той обвини Министерството на отбраната, че е обстрелвало негови позиции и е убило 2 000 бойци от групировката. Пригожин заяви, че започва да си отмъщава и призова войниците си за тръгнат към Москва в "Поход за правосъдие". По думите му това не било военен преврат.

В обръщението си към нацията Путин също така призова за единство във всички руски сили и за преодоляване на различията. Той каза, че страната ще се защити от вътрешното предателство и обеща сурови наказания за метежниците.

Путин определи действията на шефа на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин като „метеж и авантюра“.

Прекомерните амбиции доведоха до предателство. Предателство и измяна. Всяването на всякакъв смут е смъртоносна заплаха. Нашите действия ще бъдат брутални. Всеки, който съзнателно е поел по пътя на предателството, шантажа и е подготвял въоръжения метеж, ще понесе своето неизбежно наказание. Организаторите на метежа ще отговарят за предателството към родината“, заяви още Владимир Путин в своето обръщение.

Армията и правоохранителните органи са получили необходимите разпореждания. Ситуацията в Ростов на Дон остава сложна. Блокирана е работата на органите на управление, но ще бъдат предприети действия по стабилизирането на обстановката, заяви още руският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    Ванчо
    изпадна в екстаз и се самоклонира и почна сам да си се възхищава на тъпните...давай докато може - това е твоят златен момент 😁
  • 21
    14
    До 11
    Велик си Ванка!!Тия Кремълски дупедайци се разпарат от всякъде за майка си Русия.
  • 22
    13
    Владолф
    с тези новини ще докарате на руските ибрици някой инфаркт. Руслямистан ще се разпадне, и то скоро. стойте и гледайте. Просто това е съдбата на всеки агресор и окупатор.
  • -12
    12
    Ванчооо
    Нидей се пъна така бе - ще получиш я инфаркт, я хемароиди 🤣 Само диванен идиот като тебе би приел всичко за чиста монета.... изчакай малко пък ще видим колко "пилци" сте останали на есен 😁😁😁
  • 11
    11
    Ванка с танка
    Непобедимият полк АХМАТ на путинославните чеченци е предприел 24 часов марш-наскок за да брани Москва от натовската подлога и укронацист Пригожин! Хахаха днес няма да гледам комедия а няколко пъти речта на Путя
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари