Виктор Орбан предрича нова по-силна мигрантска криза

0
Всичко, което наблюдавахме от 2015 г., ще се случи отново с по-голяма сила, заяви унгарският премиер
Всичко, което наблюдавахме от 2015 г., ще се случи отново с по-голяма сила, заяви унгарският премиер Снимка: Guliver / Gеtty images

Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че мигрантската криза в Европа може да се повтори с още по-голяма сила и че миграционните въпроси трябва да се решават не от Европейската комисия, а от нов орган с участието на вътрешните министри на страните от Шенгенското пространство, предаде БНР.

"Всичко, което наблюдавахме от 2015 г., ще се случи отново с по-голяма сила", казва Орбан в публикувано днес интервю за германския в. "Велт", цитирано от ТАСС. Той признава, че между властите на Унгария и Германия съществуват разногласия по въпросите на миграцията. "Охлаждането в политическите отношения възникна единствено заради миграцията. Ние настояваме на правото на самоотбрана на всяка нация, германците следват друга философия", заявява той.

Според унгарския премиер трябва, по модела на Еврогрупата, да се създаде съвет на вътрешните министри на страните, между които няма граничен контрол. "Вътрешните министри на страните от Шенгенското пространство трябва да създадат силен орган, където може да се решават съответните въпроси, както го правят експертите, а не политиците".

Властите на Унгария ще продължат кампанията на разпространяване на плакати с ликовете на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на финансиста Джордж Сорос, придружени от надписи като: "Те искат да въведат задължителни квоти за разселване на мигранти", "Те искат да отслабят държавите от ЕС" и "Кой знае какво още готви Брюксел?", заявява Орбан. Според него скоро ще се появят и плакати с лицето на първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Тази кампания е в ход в Унгария преди изборите за Европейски парламент през май.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари