Бойко Борисов: Чух се с моя приятел Орбан, Унгария ще продължи да ни подкрепя за Шенген

0
Всички въпроси в двустранните ни отношения са изчистени, посочи още лидерът на ГЕРБ
Всички въпроси в двустранните ни отношения са изчистени, посочи още лидерът на ГЕРБ Снимка: Бойко Борисов / Facebook / архив

Всички въпроси в двустранните ни отношения са изчистени, посочи още лидерът на ГЕРБ

Тази сутрин отново разговарях с моя приятел и колега Виктор Обран. Информирах го, че вчера Народното събрание окончателно премахна допълнителната такса за пренос на газ. В края на седмицата решението ще бъде публикувано и в Държавен вестник“.

Това коментира в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

С унгарския премиер се обединихме около извода, че всички въпроси в двустранните ни отношения са изчистени и Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ към Шенген. Партньорството между нашите два народа винаги е било водещ принцип в отношенията между България и Унгария. Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и занапред ще продължим да си сътрудничим в условията на диалог по всички теми от дневния ред на ЕС“, посочва бившият премиер.

Припомняме ви, че преди дни Унгария предупреди, че ще наложи вето на България за присъединяването ѝ към Шенген, ако тя не отмени таксата върху транзита на руски газ.

Дадохме на българите да разберат, че ако запазят (таксата) за дълго, ако застрашават безопасността на енергийните доставки за Унгария за дълго, тогава ще наложим вето на влизането им в Шенген", заяви унгарският външен министър Петер Сиярто.

Премиерът Николай Денков също по-рано коментира това условие.

Вчера депутатите решиха да отпадне търговската такса от 20 лв. за мегават час върху вноса и транзита на руски природен газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари