Бойко Борисов: Уверих унгарския премиер, че България отговаря на изискванията за влизане в Шенген

0
Лидерът на ГЕРБ е обсъдил с Виктор Орбан ключовото за страната ни приемане в Шенген
Лидерът на ГЕРБ е обсъдил с Виктор Орбан ключовото за страната ни приемане в Шенген Снимка: Министерски съвет / архив

Лидерът на ГЕРБ е информирал унгарския премиер и за премахването на допълнителната такса върху преноса на газ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е обсъдил с унгарския премиер Виктор Орбан ключовото за страната ни приемане на страната ни в Шенген.

В профила си във фейсбук Борисов пише, че е уверил Орбан за това, че България отговаря на всички изисквания за влизане в шенгенското пространство. „Припомних му и общата ни инспекция по българо-турската граница, по време на която той лично се увери, че пазим външната граница по всички стандарти на Шенген", допълни Борисов.

"Припомних и заключенията на Европейската комисия и Европейския парламент, че България е изпълнила всички критерии за членство по суша, въздух и море в общото пространство. Информирах Виктор Орбан и за постигнатия консенсус с лидерите на партиите, които подкрепят правителството и конституционната реформа, за премахването на допълнителната такса върху преноса на газ. В края на разговора с Орбан подчертахме още веднъж изключително приятелските отношения между нашите два народа. Обединихме се и около извода, че всички различия могат да се преодоляват с диалог и взаимно доверие, както сме го правили заедно години наред”, пише Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ама
    Губи са големи мушингий дърдори ама вече кой му вярва.сам на себиси.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари