Виаграта е полезна за здравето!

0
Изследователите доказали, че Виаграта увеличава притока на кръв, което позволява да се регулира нивото на захарта в кръвта
Изследователите доказали, че Виаграта увеличава притока на кръв, което позволява да се регулира нивото на захарта в кръвта

Както знаете, Виагра (Sildenafil) е лекарствен продукт, предназначен за мъже, който подобрява сексуалната им способност, а в някои крайни случаи дори позволява изобщо провеждането на контакт.

Наскоро учените открили, че освен за увеличаване на сексуалната възбуда, това лекарство може да действа на мъжете и в друго направление, а именно – има свойството да намалява риска от разболяване от диабет.

Изследователите доказали, че Виаграта увеличава притока на кръв, което позволява да се регулира нивото на захарта в кръвта. Експертите казват, че в бъдеще това лекарство може да има положително въздействие за намаляване на риска от диабет, съобщава Zee News, цитирани от Трибали.

Изследователите от университета Вандербилт забелязали, че Виаграта повишава чувствителността на тъканите към инсулина при хора с висок риск от развитие на диабет. Това от своя страна намалява нивото на кръвната захар, като понижава вероятността от развиване на метаболитни нарушения, включително диабет тип 2, който също е наричан инсулин-зависим диабет.

„Sildenafil-ът спира ензима фосфодиестераза 5 (PDE 5), което води до отпускане на гладките мускули, вазодилатация (разширение на кръвоносните съдове) и повишаване на притока на кръв. Той се използва за лечение на еректилната дисфункция и белодробната артериална хипертония.”- казват изследователите.
Следва да се отбележи, че тези данни са получени при опити с животни. В клиничната практика, изследователите все още не са направили опити за намаляване на нивата на кръвната захар с помощта на Виагра. Учените призовават мъжете да не забравят за възможните странични ефекти, които често предизвиква приемът на това лекарство.

Според предишни проучвания, Виаграта значително увеличава риска от загуба на зрението. Този факт показва, че силното лекарство предизвиква нарушаване на работата на ензима, необходим за бързото предаване на информация от ретината към мозъка.
Резултатите от изследването са публикувани в списание „Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism”.

Източник: ТРИБАЛИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари