Откриха какво нормализира кръвното налягане

0
По-малко седене, по-добро здраве, установиха учени
По-малко седене, по-добро здраве, установиха учени

По-малко седене, по-добро здраве, установиха учени

Нови изследвания показват, че по-малкото седене през деня може да направи чудеса за вашето здраве. Миналия месец в "JAMA Open Network" беше публикувано проучване, което включва 283 възрастни хора на възраст между 60 и 89 години, които са разделени на две групи: интервенция и контрол.

Членовете на контролната група били включени в десет срещи с треньор, който им помогна да си поставят цели за по-здравословен живот. Членовете на интервенционната група получили стоящо бюро и фитнес тракер, който им напомнял да си правят почивки по време на продължително седене.

Било показано, че интервенционната група намалява ежедневното си време, прекарано в седнало положение, с около 32 минути, докато контролната група не е имала промяна в количеството седене, пише Actualno.com. Също така кръвното налягане на хората в интервенционната група е намалено, което предполага, че само 30 минути по-малко седене на ден може да подобри сърдечно-съдовото здраве.

Учените заключават, че при популации с по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания и свързаните с тях здравни проблеми, малки промени в ежедневните моделите са достатъчни за подобряване на кръвното им налягане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари