Веселина Чилева запали Кухнята на Ада

2
Чилева нажежи обстановката в кухнята на макс и си заслужи голямата награда от 100 000 лева
Чилева нажежи обстановката в кухнята на макс и си заслужи голямата награда от 100 000 лева

Дори градусите на котлоните в Hell`s Kitchen не могат да се мерят с огъня в кръвта на Веселина Чилева, която нажежи обстановката в кухнята на макс и си заслужи голямата награда.

Тя успя да грабне чек за 100 000 лв и договор за работа в ресторанта на шеф Виктор Ангелов, който се превърна едновременно в учител и кошмар за участниците в предаването, пише Монитор.

Бойно кръщение в кухнята на шеф Ангелов беляза подготовката за големия финал. Никола и Чилева трябваше да изненадат шеф с авторско ястие, достойно за менюто му. В ролята на съдници влязоха членовете на екипа на шеф Ангелов.

Момчето, работило в ресторант със звезда Мишлен, приготви паста със скариди, гарнирани с аспержи с естрагон и олио от чоризо.

Веселина заложи на свинско, гарнирано с ризото с цвекло, разновидност от чипсове и сладко от горски плодове. 

"Сладко - като победата ми мирише", намигна по време на готвенето тя.

Екипът на шеф Ангелов похвалиха и двамата за комбинацията, но при гласуването дамата успя да надвие с резултат от 4:2. С това тя си спечели предимство – да избере дясната си ръка във вечерната резервация.

Отпадналите участници се завърнаха да подадат ръка в кухнята на финалистите, а срещата  просълзи Никола за пореден път в шоуто. Чилева избра първо да вземе Светлана, а Никола избра за своя дясна ръка Веселин. В крайна сметка двамата разделиха отборите постарому – мъже срещу жени.

"Ще подкрепя Никола, даже да ми струва и живота!", извика Пецата, който ще остане в историята на предаването като един от най-колоритните персонажи.

За стартер Чилева избра да изкуши гостите с гъши дроб със сладко от горски плодове, чипс от козунак и лешници, а Никола – севиче с миди Сен Жак и чътни от ягоди, гриловани филета от портокал и филиран бадем и топло предястие смилянски боб с доматен сос, грилован октопод и пюре от кимчи. И двамата финалисти решиха главен герой в основното им ястие да е риба. Веселина предложи треска с лимонова трева, чипс от булгур и спанак,  а конкурентът й - калкан с рагу от черна леща.

Сред ВИП гостите, които наблюдава финалистите изкъсо, са звездата от медицинската драма „Откраднат живот“ Наум Шопов-младши, Катя и Здравко от дует „Ритон“, тв водещият Драго Драганов и д-р Енчев.

Никола започна вечерната резервация с летящ старт, докато червената кухня тръгна с по-неуверени крачки. В разгара на вечерта отборът на Никола също допусна грешки, като по едно време дори остана без ориз и така везните се изравниха. 

Десертите се оказаха решаващи за победата. Червената кухня начело с Чилева успя първа да издаде поръчките си.

"След тази резервация нямам съмнение, че титлата подхожда и на двама ви",  категоричен бе шеф Ангелов след края на вечерната резервация. След внимателно обмисляне той взе решение да отличи Веселина за победител.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари