Празна кухня…“Но това е за вашето здраве“

2
Трогателен пост, даващ яснота какво на практика се случва с бизнеса след въвеждането на последните противоепидемични мерки
Трогателен пост, даващ яснота какво на практика се случва с бизнеса след въвеждането на последните противоепидемични мерки

Популярният пловдивски кулинар – Шеф Росен Чакъров, публикува тежък и трогателен пост в социалните мрежи, даващ яснота какво на практика се случва с бизнеса след въвеждането на последните противоепидемични мерки.

Празна кухня

„Но това е за вашето здраве

Днес, предвид мерките, трябваше да взема решение, което дни наред не ми даваше да спя спокойно. Само до преди няколко месеца имах екип от 15 човека. Днес, седмица след „мерките за нашето здраве“ трябваше да освободя почти всички. Защо ли? Защото в рамките на една седмица отпаднаха всички ангажименти за групи, събитиен кетъринг, частни мероприятия, а дребните поръчки и кетъринга не биха покрили дори и разходите за наем и ток. Отпаднаха училищата, тъй като са затворени, много от офисите са със съкратен персонал, всички консумативи поскъпват…

Дали ме боли за това, че бизнеса замира?

– Не!

Боли ме за хората, семействата, които работят и се прибират днес в къщи при децата си, за да преглътнат тежко, преди някой да ги е попитал – какво се е случило?

Боли ме за Юрий с който сме заедно 9та година, за Дани, която трябва да осигури жизненоважни лекарства за детето си, за Вальо, на който му се роди преди две седмици дъщеричка. За Стоян, който помага на майка си, за Пепи, която освен двете дечица, гледа и слепия си баща….и куп други колеги и съдби.

За това ме боли, не заради „мрънкането на кръчмарите“, както ни наричате.

А знаете ли, че това са хиляди хора и семейства само в днешния ден? Защото всеки един от този бранш и свързаните с него, ще го потвърдят. Не хиляди, а десетки хиляди. Въпросът ми е, какво ще правят всички тези хора, тази зима, как ще си плащат сметките, като втора поредна зима сме затворени? Ще се радват, че правителството мисли за тяхното здраве? Вие сериозно ли? Явно изобщо не виждате на къде отиват нещата и как бавно ни готвят на огъня.

И преди да тръгнете да ми обяснявате за социалната отговорност и правителството, което мисли за вас, си припомнете избиването на овцете, свинете и козите преди 3 години. И тогава обясняваме, че всичко е преекспонирано, но вие ни мислехте за конспиратори.

Е, припомнете си, че преди няколко месеца от Върховният административен съд отсъдиха официално, че не е имало чума и всичко е било „превантивно“…

Помнете, няма да мине много време и сами ще разберете, че сте били заблуждавани. Но вашият „грях“ ще бъде не в това, че сте се заблудили, а в това, че сте били съучастници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари