Важни разяснения за приема на ученици в Русе

0
Изпити, документи, срокове за кандидастване в русенските училища
Изпити, документи, срокове за кандидастване в русенските училища

Всички ученици, които през тази учебна година завършват 7-ми клас през месец май 2017 година, се явяват на Национално външно оценяване по три учебни предмета.

Националното външно оценяване по български език и литература и Националното външно оценяване по математика са и приемни изпити за вход в профилираните гимназии, в профилираните паралелки в СУ и в професионалните гимназии, в които се осъществява прием след завършен 7. клас (с изключение на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ССУ „М-р Атанас Узунов“).

За да могат да продължат образованието си в по-горен етап, трябва да кандидатстват всички седмокласници, независимо дали са положили успешно приемните изпити. Седмокласниците, приети в предишни години в специализиараните училища (НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ССУ „М-р Атанас Узунов“), имат две възможности за избор. Те могат или да сменят училището си, като подадат заявление за кандидатстване заедно с останалите връстници, или да останат в досегашното си училище. Във втория случай не е необходимо да подават заявление.

Изпитите по БЕЛ и по математика се провеждат в училището, в което се обучавате, и започват в 10.00 часа, както следва:

по БЕЛ – на 19 май 2017 година;

по математика – на 21 май 2017 година.

За всеки приемен изпит учениците са длъжни:

да се явят в деня на изпита до 9 часа и 30 минути в училището, в което се обучават;

да представят документ за самоличност и служебната бележка, удостоверяваща мястото за полагане на приемните изпити;

за приемния изпит по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА учениците да си носят син химикал;

за приемния изпит по МАТЕМАТИКА учениците да си носят син химикал, линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума.

ВАЖНО: ПРИЕМНИТЕ ИЗПИТИ СА АНОНИМНИ И УЧЕНИЦИТЕ НЕ ПОСТАВЯТ ЗНАЦИ, КОИТО МОГАТ ДА НАРУШАТ АНОНИМНОСТТА НА ИЗПИТНАТА РАБОТА!

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПОЛОЖЕНИТЕ ПРИЕМНИ ИЗПИТИ по БЕЛ и математика ще бъдат обявени на сайта на РУО-Русе до 05.07.2017 г. включително.

Oт 12.06. до 13.07.2017 г. учениците получават служебна бележка с резултатите от приемните изпити от училището, в което учат. Оригиналът на служебната бележка е необходима при подаване на заявлението за участие в класиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари