Диян Стаматов: Ситуацията е тъжна, математическа катастрофа за учениците!

1
През изминалите 12 месеца нямаше ефективни промени в образователната система, заяви той
През изминалите 12 месеца нямаше ефективни промени в образователната система, заяви той Снимка: БГНЕС

Математическа катастрофа ли са резултатите от седми клас?

"Това е ситуацията към настоящия момент - тъжна, математическа катастрофа за учениците, които в момента завършват седми клас. Не трябва да забравяме, че това е най-важният изпит за нашата образователна система. Държавните зрелостни изпити имат съвсем друга цел, техният смисъл е коренно различен", каза директорът на 119-то училище Диян Стаматов в София в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му съдбата на децата в България се определя от тези външни оценявания в седми клас.

"Преди години - 2016 година, беше въведена системата за точковото оценяване. Причината беше проста, това беше годината, в която 40% от учениците имаха двойки. За жалост, влизайки в гимназия, тяхната подготовка по математика ще остане нестабилна, да не каже отрицателна, защото няма как да бъде наваксано нещо, което е пропуснато в 7-годишен период", добави Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него бързо трябва да се актуализират учебните програми.

"Това е катастрофа в бъдеще време за цялата ни страна изобщо. Необходимо е часовете по математика да се повишат. На колектива предложих да увеличим часовете по математика с час, час и половина. И това ще го направим за 7 клас. Това е най-трудният предмет. А следващото нещо е актуализация на учебниците, те трябва много бързо да бъдат редактирани, за да са ясни за самите ученици", категоричен е той.

Стаматов сподели, че търсят учители по български език, математика, информационни технологии и английски.

"Темповете на истинските реформи в средното образование са много бавни. През изминалите 12 месеца нямаше ефективни промени в образователната система. За голямо съжаление те трябва да бъдат наваксани в следващите 12 месеца с много по-бързи темпове", подчерта директорът на 119-то училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    27
    Хайде, хайде до 26
    Парадоксът "6:2(1+2)" побърка интернет преди известно време. До там, че се включиха и световни капацитети по математика. Който поназнайва английски да напише 6:2(1+2) в Гугъл и да чете.
  • 3
    26
    Прагматик - има проблем
    И то точно в началните класове на математиката има проблем. Започва се от краката за главата. Логиката е изоставена в неясното бъдеще, а не се започва от нея - ето ти го първия проблем. После няма ясна дефиниция за разликата между аритметика и алгебра. И започваме да копаем дъното. 6:2(1+2) е ? Не бързайте. Защото 6:2x(1+2) е друго нещо. Умни са ни децата, в класи над нас. Това, че ние не сме им осигурили среда за развитие е друго нещо. Защото някога са ни влачили по бригади и казарми вместо да се развиваме. Било и педагогически.
  • -4
    25
    до 24
    Явно в ДАШ-а, сега караш такси , нямаш пациенти и поради това си гневен, а си прост защото си от ДАШ-а.:) Пусни си климатика в колата. :)))))))))))))))))
  • 6
    24
    До 20
    Ти сигурно се лекуваш от кръста надоло и доста рициново масло си поел.Затова и лайнометът е винага зареден.
  • -7
    23
    до 22
    Бе рано ми е за наздраве, ама след като си започнал нека да ти е наздраве!:) Поне на това са те научили в училище, браво.:) Ти в кое СПТУ си завърши ако не е тайна?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари