Варна забрани разходките на кучета по плажа

8
Решението раздели хората на две
Решението раздели хората на две Видео: NOVA

Решението раздели хората на две

Във Варна слагат край на разходките на кучета по плажа. За предстоящия летен сезон хората няма да имат право да пускат домашните си любимци край морето. Решението на общинската администрация среща както привърженици, така и хора, които откровено не са съгласни.

Получихме много жалби от граждани, че по плажните ивици на града се разхождат много домашни любимци. Общинската администрация за пореден път отговаря на обществения интерес. Много е трудно това да се случи, защото винаги има най-малко две мнения по въпроса”, коментира зам.-кметът на Община Варна Тодор Иванов.

Забраната ще важи до 1 октомври, а от общината предвиждат и сериозни санкции за нарушителите, съобщи NOVA. „Глобата е от 100 до 500 лв. Ако вече глобен гражданин бъде установен повторно - глобите вече са двойно по-големи - от 500 до 1000 лв.”, уточни Иванов.

Голяма част от собствениците на кучета обаче са против наложените мерки. „Мисля, че не е редно. В Австралия, например, има специален плаж за кучета. Общината би трябвало да се замисли за нещо подобно”, настоява Халена Митева.

Не са обаче малко и онези, които приветстват новата наредба. „Не е приятно за хората, които плажуват, да се разхождат кучета”, смята Яница Ямболиева.

От общината уточняват, че забраната важи за всякакви домашни любимци - не само за кучета. Дали наредбата се спазва ще следят униформени служители, които ще осъществяват контрол по плажовете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари