Съдът: Община Асеновград товари хората с кучета с излишна бюрократщина

1
Това се казва в решение, с което глобата на болна пенсионерка за нерегистрирано навреме животно е отменена
Това се казва в решение, с което глобата на болна пенсионерка за нерегистрирано навреме животно е отменена Снимка: iStock

Това се казва в решение, с което глобата на болна пенсионерка за нерегистрирано навреме животно е отменена

Възрастна и болна пенсионерка от с. Боянци беше глобена със 150 лв. т община Асеновград, защото не регистрирала кучето си в срок, а след това не направила и изискваната пререгистрация, пише 24 часа. Жената е с 60 на сто инвалидност и си осиновила куче от общинския приют в Пловдив на 7 май м. г. При проверка в началото на април т. г. в общинската администрация на Асеновград установили, че тя не е спазила изискванията за регистрация, и съставили наказателно постановление.

То вече е отменено от местния районен съд, защото кучето има паспорт и първоначална регистрация, направена още от приюта в Пловдив, справка за осиновяването е изпратена в община Асеновград и тя е можела да впише животното в регистрите служебно, но това не е направено. „Тоест, наредбата на община Асеновград не е създадена, за да улесни гражданите, които осиновяват или купуват от регистрирани обекти животни, а цели тяхното затормозяване, излишна и неоправдана бюрократщина, което не е в интерес на защитата на животните, а обслужва единствено неедакватното чиновническо отношение в област, където то следва да бъде сведено до минимум“, е записано в съдебното решение.

В него се посочва и че администрацията не е създала възможност за електронна регистрация на домашните любимци, а в случая на живеещата извън града трудно подвижна жена ходенето на място се явява непосилно административно бреме.

Община Асеновград може да обжалва решението пред Административния съд в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари