Увеличават се международните опасения за съдбата на Запорожката АЕЦ

0
Всяка атака срещу ядрена централа е самоубийствено нещо, заяви Гутериш
Всяка атака срещу ядрена централа е самоубийствено нещо, заяви Гутериш Видео: NOVA

Москва и Киев се обвиняват взаимно за обстрела срещу най-голямата ядрена централа в Европа

Няма да има преговори с Русия, ако Москва организира референдуми за присъединяване в контролираните от нея части на Украйна”. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски. Във видеообръщение той подчерта, че позицията на страната му остава непроменена и няма да се правят териториални отстъпки, предаде NOVA.

На този фон се увеличават международните опасения за съдбата на Запорожката атомна електроцентрала. Москва и Киев се обвиняват взаимно за обстрела срещу най-голямата ядрена централа в Европа. От ООН призоваха да бъде прекратено нанасянето на удари в близост до реакторите й.

Всяка атака срещу ядрена централа е самоубийствено нещо и се надявам, че тези удари ще престанат. В същото време се надявам, че Международната агенция за атомна енергия ще получи достъп до централата. Това е момент, в който рискът от ядрена конфронтация се завръща - нещо, което бяхме забравили от десетилетия. Това е моментът да поискаме от държавите с ядрено оръжие да се ангажират с принципа на неупотреба, както и да не заплашват страните без ядрено оръжие”, призова генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари