Увеличаване на атаките срещу лекари през 2022 в Испания

0
Испания отчита рекордно увеличаване на атаките срещу лекари през 2022 година
Испания отчита рекордно увеличаване на атаките срещу лекари през 2022 година

Испания отчита рекордно увеличаване на атаките срещу лекари през 2022 година

Основен обект на подобна агресия са жените и работещите в системата на първичната медицинска помощ. Данните са на Генералния съвет на официалните лекарски колегии, съобщи РТВЕ, цитиран от БНР.

Общо през изминалата година лекарите в Испания са отчели 843 прояви на насилие, което представлява увеличение от 38% спрямо предходната година. В 10 на сто от случаите пострадалите са излезли в болнични.

От всички регистрирани подобни нападения 61% са срещу жени.

От съсловните организации отбелязват, че това е задълбочаваща се тенденция от последните години. Освен това повечето прояви на агресия са концентрирани към най-младите членове на медицинската общност.

Чувствително увеличаване на такива инциденти е регистрирано в болниците и в спешната помощ, където повод за реакцията е било забавянето при обслужването на пациента.

89 на сто от инцидентите с агресия към лекари са в държавните медицински структури, отчитат още от съсловната организация в Испания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари