Упражняван е тормоз над деца в домове за специални грижи във Великобритания

0
Разследване показва, че повече от 100 сигнали за нередности са били подадени в домове за деца в град Донкастър
Разследване показва, че повече от 100 сигнали за нередности са били подадени в домове за деца в град Донкастър

Разследване показва, че повече от 100 сигнали за нередности са били подадени в домове за деца в град Донкастър

Във Великобритания деца в домове за специални грижи са били бити, заключвани голи и раните им поливани с оцет, според доклади, които са били издадени повече от три години преди тези домове да бъдат окончателно закрити, предава кореспондент на БНР.

Разследване на Би Би Си показва, че повече от 100 сигнали за нередности са били подадени в домове за деца в град Донкастър, чийто рейтинг е продължавал да бъде добър, съгласно надзорния орган в образованието Ofsted.

Изтекла информация от документи показва също, че лично Ofsted е бил информиран 40 пъти за инциденти в домовете. Надзорният орган и групата Hesley, която управлява детските домове, сега поднесоха своите извинения. Домовете са получавали от местните власти по 250 000 паунда годишно, за да се грижат за всеки млад човек, докато през март 2021 година Ofsted решава да ги закрие.

Позовавайки се на документи, Би Би Си разкрива някои покъртителни факти. Деца са били заключвани през нощта в бани с мръсни дрехи, карани да седят в студени вани и лишавани от лекарства в продължение на дни.

Майката на момиче, което е аутист и има тежки затруднения с ученето и епилепсия, е заявила, че дъщеря ѝ е била влачена по пода в един от домовете. В домовете е имало служители, които са работили до шест месеца без да имат свидетелство за съдимост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари