Утре стачкуващи отново ще затворят кръстовището край "Джъмбо"

0
Пътното налага санкция за спиране на движението
Пътното налага санкция за спиране на движението Снимка: БГНЕС / Архив

На 20 август, петък, отново ще има протест на работниците от „Автомагистрали Черно море“ на кръстовището на „Джъмбо“ на пътя Русе - Разград

Началото е обявено за 10.30 часа, а за краен час е посочено 14 часа. Протестът е заради неизплатените пари от страна на държавата, които блокират работата на дружеството и ще оставят 800 души без работа, пише Русе Медиа. 

Преди седмица обаче протестът продължи само половин час, като за това време бе спряно движението и автомобилите бяха пренасочвани от полицията по обходни маршрути.

В разрешението обаче изрично е било посочено, че участниците нямат право да затварят пътища и да възпрепятстват движението. Именно затова комисия на място е съставила констативен протокол, въз основа на който ще бъде съставен акт на организатора на протеста по чл.53, ал.1, т. 4 от Закона за пътищата.

По него се налага глоба от 1000 до 5000 лв. на физическите лица, които извършат или наредят да бъдат извършени: а) дейности, застрашаващи безопасността на движението, или използване на пътищата извън тяхното предназначение; б) дейности, предизвикващи прекъсване, отклоняване или спиране на движението.

Тъй като организатор е лидерът на КНСБ в дружеството Господин Янков, от Областно пътно управление ще връчат на него акта за извършеното административно нарушение. От ОПУ-Русе подчертаха категорично, че актът не е заради протеста, а заради спирането на движението като нарушение на Закона за пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари