Урсула Фон дер Лайен: Все още не е налице шестият пакет от санкции срещу Русия

0
Имам слаби очаквания за решение в следващите 48 часа, но нещата се развиват
Имам слаби очаквания за решение в следващите 48 часа, но нещата се развиват Снимка: Leon Neal/Getty Images

Имам слаби очаквания за решение в следващите 48 часа, но нещата се развиват

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в понеделник, че шестият пакет от санкции срещу Русия "все още не е налице", съобщава Ройтерс, цитиран от БНР.

Тя също така посочи пред репортери преди началото на лидерската среща на ЕС, че не очаква споразумение за ембарго спрямо руския петрол да бъде постигнато в следващите 48 часа между всички държави членки на Съюза.

Проблемът обаче трябва да бъде решен след това, добави фон дер Лайен:

"Работихме много усилено и успешно по отношение на досегашните пет пакета от санкции. Никога не е било лесно, сега същото се отнася и за шестия пакет. Комисията и френското председателство на ЕС работиха интензивно през последните дни, за да продължим напред по този пакет. Все още не сме стигнали до споразумение, но то със сигурност е узрял. Очакванията ми обаче са ниски, че ще бъде намерено решение в следващите 48 часа, но съм убедена, че след това ще има възможност. Като цяло, моят призив е много ясен към всички държави членки - имаме един ключ към успеха и това е солидарността с Украйна и единството на Европейския съюз", отбеляза председателят на ЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари