ЕК обяви 10-ти пакет санкции срещу Русия

0
Към списъка на санкционираните ще бъдат добавени и представители на Иран
Към списъка на санкционираните ще бъдат добавени и представители на Иран

Към списъка на санкционираните ще бъдат добавени и представители на Иран

Европейската комисия представи подробности за новите санкции срещу Русия, които предлага да бъдат приети до 24 февруари, когато се навършва една година от нахлуването ѝ в Украйна.

Предложението предвижда спиране на износа на стоки и технологии, сред които електроника, машини, резервни части, антени и кранове, поясни председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. По нейните думи се предлагат допълнителни забрани за износ на стоки с двойна употреба. Към списъка на санкционираните ще бъдат добавени и представители на Иран заради осигурените от Техеран дронове за поразяване на цели в Украйна, информира БТА.

ЕК настоява да бъдат въведени още мерки срещу заобикалянето на санкциите, срещу разпространители на руска пропаганда и военни ръководители. Ще бъдат засегнати 100 организации, както и парламентаристи и висши представители на руското правителство, допълни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Руският президент Владимир Путин води война в общественото пространство с армия от мрежи за пропаганда и дезинформация, които разпространяват отровни лъжи, за да поляризират нашите общества, заяви Фон дер Лайен. Предлагаме пропагандистите на Путин и военни ръководители да се добавят към списъка на санкционираните; ще преследваме олигарсите, които се опитват да скрият или прехвърлят собствеността на имуществото си в ЕС, посочи тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари