Учебни центрове са пред фалит

0
Школите за обучение на ученици не работят повече от два месеца
Школите за обучение на ученици не работят повече от два месеца

Учебни центрове на ръба на съществуването

Школите за обучение на ученици не работят повече от два месеца, а собствениците им продължават да плащат разходи за наеми, оборудване и заплати. В някои от тях преподавателите вече са освободени, след като центровете останаха затворени и след поредното облекчаване на мерките срещу коронавируса.

За тези два месеца се случи това, че кризата ни засегна много рязко и сериозно. С обявяването на извънредно положение трябваше да затворим центъра и да преустановим всички занятия. Разходите обаче продължават – текат наеми. Имаме плащания и за оборудване, което бяхме предвидили”, посочи собственичката на учебен център Стела Симеонова, предава NOVA.

В ръководения от нея център се е наложило да бъдат освободени трима души от персонала. „Когато в началото на май разбрахме, че няма как да продължим, трима от колегите бяха съкратени”, добави Симеонова.

Тя посочи, че активностите от занималнята няма как да преминат в интернет. „Занималня онлайн няма как да се случи. Работи се с деца, за които ученето е предизвикателство. Те имат нужда от непосредствен контакт с преподавателите и постоянно проследяване”,  обясни още собственичката на центъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари