Тъжна гледка в центъра на Русе!

14
Декоративното предпазно пано за 90 000 лева на Старата полиция се накъса
Декоративното предпазно пано за 90 000 лева на Старата полиция се накъса Видео: Русе Медиа

Декоративното пано, поставено пред рушащата се сграда на Старата полиция на ул. “Александровска“ в Русе, се е накъсало и представлява тъжна гледка.

Художествената част, която имитира фасада на сграда, се е разпорила и се държи само в единия край, което пречи да падне съвсем. Силният вятър в последните дни прави картината още по-нелицеприятна. Паното е било жертва и на вандалски набези – по него има следи от рязане с нож, които са били лепени, за да се възстанови целостта му, информира Русе Медиа.

Много по-отчайващо е положението откъм подземния гараж на ул.“Черно море“, където има само мрежа. Там всичко се е разнищило, разпиляло и увиснало на парцали, разкривайки картината на сграда без покрив, изтърбушена и с изникнала растителност.

Сградата, която е паметник на културата, не може да бъде все още ремонтирана и укрепена, тъй като общината и останалите съсобственици водят дела. Затова през 2014 г. бе изградено предпазно съоръжение  в което бяха инвестирани близо 90 000 лв. С тях се издигна метална конструкция около рушащата се сграда, постави се предпазна мрежа и външно декоративно платнище, което да скрива грозната гледка отзад. Русенци все още не са загубили надежда, че някогашната перла на архитектурата един ден ще бъде реставрирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари