Татяна Буруджиева: Успяхме да се изправим пред началните проблеми на прехода

0
В парламента по-скоро се води една игра всеки да покаже, че ако въобще има бъдещо правителство, то ще изпълнява неговите приоритети, коментира политологът
В парламента по-скоро се води една игра всеки да покаже, че ако въобще има бъдещо правителство, то ще изпълнява неговите приоритети, коментира политологът Снимка: БГНЕС

Няма как една партия от третия мандат да направи правителство, ако другите партии не се разберат заедно с президента, коментира политологът

"33 години след 10 ноември 1989 година успяхме да се изправим пред началните проблеми на прехода-да спорим, да се караме и да воюваме за това дали имаме достатъчно добра евроатлантическа ориентация, да се опитваме с всички сили да докажем на партньорите си от ЕС и САЩ, че сме достатъчно верни и последователни, да сме изправени пред изключително тежка инфлация и изобщо икономическа криза като в началните години на прехода-разбира се, без купоните и без проблема, че няма да има какво да си купиш, но с огромния проблем, че няма да има кой да ти изплати работната заплата и пенсията утре". Това коментира по БНР политологът Татяна Буруджиева.

Според нея това, което България е успяла да постигне за 33 години е немного добре функционираща демокрация и криза в партийната и политическата система.

Коментирайки вчерашните политически срещи и разговори, сред тях и тази на представители на "Възраждане" с президента Радев, Татяна Буруджиева отбеляза, че партия "Възраждане" е много последователна в своите действия:

"С вчерашната среща те искаха да покажат две неща: едното е, че в парламента, вместо да се работи и да се води диалог наистина за съставяне на стабилно правителство, по-скоро се води една игра всеки да покаже, че ако въобще има бъдещо правителство, то ще изпълнява неговите приоритети. Стигнахме дори и до много парадоксалния случай "Продължаваме промяната", които казаха, че ще бъдат една много конструктивна опозиция, да се хвалят и да изтъкват как ГЕРБ са приели да изпълняват техните приоритети, което е, нали разбирате-нонсенс. Или сте опозиция, или сте в управление или подкрепяте някакво управление, което ще изпълнява вашите приоритети".

Преобладаващите очаквания за успешно съставяне на правителство с третия мандат Татяна Буруджиева оцени така:

"Не бива да се заблуждаваме. Ако партиите гледат с надежда към третия мандат, това означава, че се водят допълнителни разговори, включително предполагам и с президента, за да е ясно на кого да връчи мандата, за да се реализира надеждата. Няма как една партия от третия мандат да направи правителство, ако другите партии не се разберат заедно с президента, разбира се".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари