Костадин Костадинов призова президента да насрочи референдум

3
Според Костадинов с решението си парламентът е нарушил закона
Според Костадинов с решението си парламентът е нарушил закона Снимка: Facebook

Според Костадинов с решението си парламентът е нарушил закона

Призовавам българския президент като гарант за националното единство и като последна останала гарантираща фигура, заедно с институцията на Конституционния съд, да насрочи референдум и едновременно с това да зададе въпрос на Конституционния съд. Това каза лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов на брифинг в Народното събрание. Малко преди това парламентът отхвърли предложението на "Възраждане" за произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев.

Според Костадинов с решението си парламентът е нарушил закона. „Допуснаха една много сериозна грешка и сега заради това има председателски съвет“, коментира той. Те не гласуваха предложението на правна комисия, а предложението на „Възраждане“, а няма предложение на „Възраждане“, а на комисията, добави той.

Решението на комисията е да не се свика референдум, съответно ние трябваше да гласуваме „против“ това решение, защото ние сме „за“ да се свика референдум. А тези хора, които са „против“, трябваше да гласуват „за“ решението на комисията, защото са „против“ да се свика референдум, обясни Костадинов.

В договора за членство на България в ЕС няма дата за приемане на еврото, затова няма отлагане, затова и ние нищо не нарушаваме, каза още той.

В Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление е записано, че предложение за произвеждане на национален референдум се отправя до Народното събрание от: не по-малко от една пета от народните представители; президента; Министерския съвет; не по-малко от една пета от общинските съвети в страната; инициативен комитет на граждани с избирателни права, събрал не по-малко от 200 000 подписа на граждани с избирателни права. Народното събрание приема решение за произвеждане на национален референдум, когато това е поискано от инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 000 български граждани с избирателни права. Президентът на Републиката в срок до един месец от обнародването на решението на Народното събрание за произвеждане на референдум определя датата на референдума, която не може да е по-рано от два и по-късно от три месеца от датата на обнародване на решението на Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    до 1
    прав си, не са като твоите любими американски слуги които направиха държавата ни поредния васал на американските еврейски свини - любимите ти продажни педераси от ПП-ДБ - педали, лесбийки, гейове, сменени полове, евреи, травестити, правят секс даже със собствените си родители само да се покажат пред "великия запад" колко са прогресивни... запада може да е "велик" ама по-велик от Бог няма и всичката тая измет ще се изправи пред него скоро и ще получи наградата си - вечен престой в ада с ALL INCLUSIVE пакет
  • -4
    1
    Гадни даже на снимка
    Мръсна рушлямска фашизирана циганска измет. Крайно време е да се забрани "вгъзраждане" като организация, проповядваща омраза и за разрушаване на държавността и тия кретени да ги пратят работят например като медиатори при братята си в циганските маали или санитари по моргите, за друго не стават. Най-много, от съжаление, щото тарторът им Късопишков от субсидията и копейка няма да им отпусне.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари