Талантлива пианистка от Русе ще ни представя на конкурс в Англия

0
15-годишната пианистка от Русе беше избрана след селекция на организаторите на конкурса
15-годишната пианистка от Русе беше избрана след селекция на организаторите на конкурса

Възпитаничката на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ Катрин Терзич ще вземе участие в VIII Международен конкурс „Млад пианист на севера“, който ще се проведе от 24 до 28 ноември 2015 г. в Ню Касъл, Англия.

Участието й стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт. 

15-годишната пианистка от Русе беше избрана след селекция на организаторите на конкурса и ще свири на една сцена с още 39 музиканти, разпределени в три възрастови групи, от държави в Европа, Азия, Америка и от Австралия. Тя ще представи произведения на Моцарт, Шопен и Дебюси.

Катрин Терзич свири на пиано от 6 годишна и в момента е ученичка на клавирния педагог Евгени Желязков в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.  Тя е участвала в редица майсторски класове, водени от утвърдени имена в класическата музика като проф. Милена Моллова, проф. д-р Атанас Куртев, проф. Даниела Андонова, Мария Принц и др.  Лауреат е на национални и международни конкурси. Част от наградите й са от конкурсите „Карл Филич“ „Крайова пиано“ в Румъния, конкурса „Слънце, радост, красота“ в Несебър и конкурса „Мила Михайлова“ във Варна. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари