Млади русенски дарования се завърнаха със златни медали от Черна гора

1
Възпитаниците на Детска музикална школа „Мелани-Коста” към НЧ „Захари Стоянов 1937“ грабнаха и наградата на журито
Възпитаниците на Детска музикална школа „Мелани-Коста” към НЧ „Захари Стоянов 1937“ грабнаха и наградата на журито

Възпитаниците на Детска музикална школа „Мелани-Коста” към НЧ „Захари Стоянов 1937“ грабнаха и наградата на журито

Възпитаниците на Детска музикална школа „Мелани-Коста” към НЧ „Захари Стоянов 1937“ се завърнаха от участие в Международния арт фестивал „Броеница” в гр. Улцин, Черна гора. Четирима млади изпълнители завоюваха специални награди и златни медали, а школата бе удостоена със специална награда на журито – купа и грамота за преподавателите Милена Илиева и Анета Георгиева.

12-годишната Радостина Захариева изпълни на цигулка химна на Европа „Ода на радостта”. Галин Великов на 5 г. спечели специална награда за своето изпълнение на песните „Рали” на Васил Найденов и детската песен „И едно картофче”. 9–годишната Емилия Йорданова бе наградена за албанската песен „Мандолина”.

Милана Сярова на 12 г. получи награда на журито и златен медал. Тя се представи с песните „Waka Waka” на Шакира и „Sweet dreams”.

Форумът е част от цикъла фестивали „Разпилени бисери”, които се провеждат ежегодно.

След мюзикъла, който децата представиха на своя пролетен концерт, идва ред на откритите уроци, които те подготвят за есента.

Детска музикална школа „Мелани - Коста” обучава деца по пиано, поп и джаз пеене и солфеж, както и по цигулка. Преподавателите са включили в обучението дисциплини като сценично поведение, дишане, звукоизвличане, дикция, теория и история на музиката и др., което изключително спомага развитието на младите таланти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари