СЗО: Смъртните случаи от коронавирус са намалели с 90%

1
Тедрос Гебрейесус: Намаляването на смъртните случаи е повод за оптимизъм
Тедрос Гебрейесус: Намаляването на смъртните случаи е повод за оптимизъм Снимка: Facebook

Тедрос Гебрейесус: Намаляването на смъртните случаи е повод за оптимизъм

От февруари тази година смъртните случаи от коронавирус в света са намалели с почти 90%, заяви генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус.

"Миналата седмица СЗО беше информирана за малко над 9400 смъртни случая от COVID-19, което е с почти 90% по-малко от февруари тази година, когато броят на смъртните случаи за една седмица надхвърля 75 000", заяви ръководителят на СЗО, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че международната общност е изминала дълъг път в борбата с COVID и намаляването на смъртните случаи е повод за оптимизъм, но подчерта, че процентът на тестване и секвениране на коронавируси в световен мащаб остава нисък.

"Пропуските във ваксинацията остават значителни и продължаващото разпространение на нови варианти буди безпокойство", добави генералният директор на СЗО и призова всички да се ваксинират срещу коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Бай Чеп
    По времето на соца нашите лекари обучаваха половин Африка, сега един опикан, корумпиран етиопец ще ме учи как да си мия ръцете и що е то вирус и пандемия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари