СЗО: Пандемията от COVID-19 няма да е последната

0
Вероятността от ново заболяване и мащабът на загубите зависят от това как хората ще научат уроците от настоящата пандемия
Вероятността от ново заболяване и мащабът на загубите зависят от това как хората ще научат уроците от настоящата пандемия Снимка: Facebook

Това заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус

COVID-19 със сигурност няма да бъде последната пандемия, а вероятността от ново заболяване и мащабът на загубите зависят от това как хората ще научат уроците от настоящата пандемия. Това заяви генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус.

"Абсолютно сигурно е, че COVID-19 няма да бъде последната пандемия. Но вероятността това да се случи, както и загубите, които може да причини, ако това се случи, са нещо, върху което можем да окажем влияние. Трябва да извлечем поуките от тази пандемия", заяви ръководителят на СЗО по време на речта си на Световната правителствена среща на върха.

Той заяви, че е от съществено значение да се засили местното производство на ваксини, особено в страните със средни и ниски доходи, за да се укрепи тяхната независимост. Необходими са и инвестиции в общественото здравеопазване, особено в спешните здравни грижи за ранно откриване и превенция, както и в укрепването на глобалната структура за превенция и реакция при пандемии.

„COVID-19 показа, че пандемията е много повече от криза в общественото здравеопазване“, отбеляза Гебрейесус.

"Повече от 6 милиона души са загинали, здравните системи са разрушени, за първи път през този век наблюдаваме увеличаване на броя на хората, живеещи под прага на бедността. Въпреки че пандемията е естествено обусловена, тя се засилва от глобализацията, изменението на климата и несигурността", каза още директорът на СЗО.

"В много страни ваксините помогнаха за ограничаване на пандемията, спасяване на човешки живот и защита на здравните системи. Въпреки това повече от 30% от населението на Африка не е получило нито една доза ваксина, липсва и достъп до тестове", заключи Гебрейесус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    daskal
    Хайде... Пак се почнА!
  • 8
    2
    Нели КОЛЕВА
    Май вече няма пари в ковида?Доколкото разбирам ,готвите нова епидемия или пандемия,с любезното съдействие на...Спрете да плашите хората,защото това може да Ви изиграе лоша шега.Сега ли си отворихте очите,че много хора живеят под прага на бедност?Това е абсолютно лицемерие от Вашето НПО,наречено СЗО!
  • 8
    1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    И на теб да ти ЕПМ, урод грозен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари