Стойчо Стойчев: Правителство ще има, макар че стартът му ще бъде доста позорен!

0
Възможно ли е размразяване на преговорите между първите две политически сили в парламента за съставяне на правителство?
Възможно ли е размразяване на преговорите между първите две политически сили в парламента за съставяне на правителство? Видео: NOVA

Възможно ли е размразяване на преговорите между първите две политически сили в парламента за съставяне на правителство?

По думите на политолога Стойчо Стойчев правителство ще има. „Макар че стартът му ще бъде доста позорен”, заяви Стойчев.

Мисля, че ако политиците държат на репутацията си и на продължаване на парламентарната република, трябва да направят правителство”, каза в ефира на NOVA банкерът Левон Хампарцумян.

Преди това двамата събеседници коментираха и записите, разпространени от Радостин Василев.

Хампарцумян обясни, че съвсем нормално шефовете на служби – настоящи и бъдещи, да имат висока степен на допуск в НАТО например. „Един куп шефове на български служби го имат, което предполага процедури за съгласуване, които не са и къси. Не президентът е силен полит технолог, а хората от другата страна са слаби политици”, смята Хампарцумян.

Според Стойчев тук не става дума за търпимостта на президента, а за търпимостта на обществото. Той смята, че българското общество става все по-толерантно към скандали и записи.

Научихме се да толерираме подобно отношение и говорене на политиците. Не смятам, че ще има вълна от възмущение и от обществен натиск, който да доведе до отказ от мандат”, каза Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари