Станимир Христов пое дирекция "Операции и подготовка" в Щаба на отбраната

0
От днес Христов е бригаден генерал
От днес Христов е бригаден генерал

На общ развод във вторник на 61-ва Стрямска механизирана бригада, беше прочетен указът на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, с който заместник-командирът на бригадата полковник Станимир Христов се назначава на длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната и се удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 15 август 2019 г., т.е. от днес.

Полковник Христов се сбогува с личния състав на бригада и благодари на всички за съвместната служба, съобщават от формированието.

На общия развод бяха представени и новоназначените лейтенанти, към които бригаден генерал Деян Дешков се обърна с думите да бъдат винаги пример за своите подчинени и да пазят името и честта на 61-ва механизирана бригада и на формированията, в които са назначени.

Бригаден генерал Станимир Христов е роден на 16 септември 1972 г. в гр. София. Завършил е ВHВУ „В. Левски“, Танкови войски – строеви; ВА „Г. C. Раковски“, Организация и управление на ОТФ от СВ; Военен колеж на СВ, Карлайл, САЩ, Стратегическо ръководство на отбраната и ВС.

На военна служба е от 1995 г. Във военно звание „полковник“ е от 20 юни 2016 г. Длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ се оваканти след освобождаване от длъжност на бригаден генерал Маргарит Тенев Михайлов, считано от 1 август 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари