Почина генерал Съби Събев

4
Това съобщиха от Министерство на отбраната
Това съобщиха от Министерство на отбраната Снимка: БГНЕС

Това съобщиха от Министерство на отбраната

Загубихме ген. Съби Събев. За това съобщиха от Министерство на отбраната на страницата си във Facebook.

Ето какво още гласи съобщението:

"С голямо прискърбие съобщаваме, че е починал о. р. генерал-майор Съби Събев.

Той е първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел.

По повод кончината на о. р. генерал-майор Съби Събев със специални думи го изпрати военният министър в оставка Тодор Тагарев.

„Днес България губи един убеден евроатлантик и непримирим застъпник за демократичните ценности, за реформите в страната и за трансформацията на Въоръжените сили.

В навечерието на 20-тата годишнина от присъединяването ни към НАТО се разделяме с първия военен представител на България в Главната квартира на НАТО.

Той отстояваше твърдо и открито позициите си. Беше активен и допринасяше за разбирането на проблемите в сферата на сигурността и отбраната. Допринесе и със своите анализи за войната в Украйна и с категоричната си подкрепа за правото й да възстанови териториалната си цялост.

През военната си кариера ген. Събев работи за изграждането и укрепването на военните способности и структури на ВВС и за реформата на Българската армия, ръководи разработката на доктринални документи, стратегически прегледи, планове и анализи, включително за участие на военни контингенти в учения и операции на НАТО по опазване на мира. Ръководи провеждането на първия преглед на структурите на Българската армия и изработването на “Актуализиран план 2004” за нейното преструктуриране и развитие. Като военен представител изгради и интегрира националното военно представителство в дейността на Военния комитет на НАТО и подчинените му работни органи.

Каквото и да кажа за неговата кариера и принос ще е недостатъчно.

Искрени съболезнования на семейството, приятелите и съмишлениците!

Бог да го прости!”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    кога е лъгал
    Тогава или сега?!? Генерал-майор Съби Събев - член на управителния съвет на СОР „Атлантик“, членувал е и в Атлантическия съвет. Първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел. Бивш комунист. Учил е във Военна академия „Юрий Гагарин“ в Монино, СССР. Нищо лично, не е само той пребоядисан евроатлантик, но за мен това е нечистоплътно!
  • -3
    2
    До 1
    Ама си прост и тъп комунист ! Малко срам нямаш ли бе червен идиот !
  • 5
    1
    Аз пък
    Като чуя НАТО и се сещам за национален ПРЕДАТЕЛ! Време му е било на дъртия да ритне камбаната! Даже е позакъснял! Нека да му е тежка пръстта, като греховете към България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари