Сменете паролите си!

0
Предлагаме ви няколко трикове за управление на пароли
Предлагаме ви няколко трикове за управление на пароли

Ако новината, че хакери са откраднали данните на над 1 милиард потребители на Yahoo, няма да ви накара да актуализирате паролите си – не знаем какво друго може?

Допълнително ви припомняме, че това се случва за втори път с американската компания и то само за последната година, пише Economic.

Предлагаме ви няколко съвета и трикове за управление на пароли, които може да използвате:

-  Паролите трябва да се актуализира на всеки три месеца;

-  Избирайте комбинации от малки и големи букви, цифри и символи;

-  Може да използвате дълга парола, че даже и най-опитния хакер да не може да я отгатне. Нещо от рода на ilikehamburgerseverytuesdaymorninginhanapepekauaibythebookstore;

-  Забравете използването на вашето име, възраст, адрес, или двете най-използваните в света: "123456" или "password";

-  Използвайте уникална парола за всеки отделен сайт, който посещавате, като добавяте допълнителен символ като #, 7, %, към нея.

Друг разпространен вариант е да използвате програма за управление на паролите, която може и да генерира нови пароли за всеки сайт. Малко преди случая с Yahoo, IT списанието PC Mag публикува списък на най-добрите програми за управление на пароли. Според авторите всички трябва да ги използваме – от най-обикновените интернет потребители до работещите в специалните служби. 

Ползите от подобни програми са много, но от PC Mag обръщат вниманието на три от тях. Първо, мениджърът за пароли ви спасява от това да помните паролите си, чийто брой в един момент може да стане доста голям. Второ, с програмите за организиране и съхранение на вашите пароли можете да генерирате сигурни пароли. И трето - освен сигурността, до известна степен тези програми повишават и удобството при работа, те поддържат горещи клавиши. В допълнение, функцията за автоматичното попълване на логин формите освен удобство, е и ефикасен начин за защита от кийлогъри.

Според експертите по сигурност, необходимостта от програми за пароли е особено важно за фирмени акаунти. Докато големите корпорации са защитили паролите си с даден софтуер, то при по-малките компании често тази информация е изключително уязвима поради недоброто й управление и съхранение.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари