Слави Трифонов: 18 улици в Гърция са кръстени "Василий Втори българоубиец"

0
Значи гърците се гордеят, но няма проблем да ни взимат парите като туристи, пише Трифонов
Значи гърците се гордеят, но няма проблем да ни взимат парите като туристи, пише Трифонов

Публикуваме коментар на Слави Трифонов относно патриотизма на българите:

"Знаете ли какво значи “Калоян”?

Едно от най-хубавите имена, един от най-смелите мъже, толкова важен за българската история - цар Калоян.

“Калоян” идва от гръцки и означава “Хубав Иван”. “Кало”- хубав и “ян” - Иван. Защото цар Калоян е бил висок, едър мъж, хубав, и оттам - Калоян. Много български мъже съм сигурен, че с гордост носят това име - Хубавия Иван.

Цар Калоян… Много улици в България, училища и какви ли още не сгради и институции, носят името на цар Калоян.

А знаете ли какво значи “Скилоян”?

Означава “Звярът Иван”или “Кучето Иван”, защото така са му викали гърците, византийците по-точно. Защото ги е клал, драл и обезкостявал в буквалния смисъл и много ги е било страх от него.

А знаете ли какво означава “Василий Втори Вулгароктонос”?

Може би някои от вас са се сетили - означава “Василий Втори българоубиец”. Той е ослепил войниците на цар Самуил. Хиляди. На всеки 100, по един с едно око да ги води. Можете ли въобще да си представите тази неописуема, чудовищна и нечовешка по своята жестокост сцена? Как едни хора с нажежени железни метални пръчки ослепяват човек след човек.

Аз не мога да си го представя. Щото ми става нечовешко. Заради това адско “геройство” Василий Втори е наречен “българоубиец”.

И защо ви разказвам всичко това? Защото 8 улици в Атина и 10 улици в Северна Гърция се наричат “Василий Втори българоубиец”.

“Къде живееш, бе малака?” “На Василий Втори българоубиец 35”.

Колко абсурдно, абстрактно и откачено звучи, но е факт. Толкова много българи ходят в Гърция. Само да дойде празник или лято, и на българо-гръцката граница не може да се мине. Десетки хиляди българи отиват в Гърция, защото в Гърция е готино. И аз съм ходил в Гърция много пъти, но днес разбрах за тия улици. 18 улици. 10 в Северна Гърция и 8 в Атина се казват “Василий Втори българоубиец”.

Значи гърците се гордеят. Няма проблем да ни взимат парите като туристи и няма проблем да си кръщават улиците с името на човека, носещ прякора “Българоубиец”.

И к’во сега, трябва ли да започнем да си кръщаваме улиците цар Скилоян, българският цар, който е клал и драл гърци в буквалния смисъл?

“Къде живееш, бе Пешо?” “Ми на улица цар Скилоян 35”.

Даа.. големи сме патриоти. Тая информация едва ли ще промени българо-гръцката граница да се задръства от хора, които ще отиват да ядат дзадзики в Гърция. И няма абсолютно никакво значение как им се казват улиците.

И така, ако гледам фактите, има разлика между нас и гърците. Те накараха македонците да си прекръстят държавата от Македония на Северна Македония, а ние ги пуснахме да кандидатстват в Европейския съюз, въпреки че ни псуват, обиждат и обругават всеки ден по всякакъв начин. Щото сме патриоти. Особено на маса, когато ядем дзадзики.

“Ти ли, бе Слави Трифонов, ти ли си най-големият патриот? Не ми говори за история, а ми кажи що бутна правителството”.

Опа, обърках се, това трябва да е първият коментар под това, което написах."

Слави Трифонов, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари