Слънчево в неделя, валежите спират

0
Максималните температури ще стигнат до 8 градуса
Максималните температури ще стигнат до 8 градуса Снимка: ThinkStock/Getty Images

Максималните температури ще стигнат до 8 градуса

През нощта валежите навсякъде спрат и облачността ще се разкъса и в повечето райони ще намалее до предимно ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в София около минус 4°.

Утре ще е предимно слънчево. След обяд от север облачността ще започне да се увеличава. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София около 2°, съобщи Фокус.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд от север облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 6°-7°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд облачността ще значителна и на места ще превалява слаб сняг, но след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще се задържи ветровито със силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В началото на новата седмица облачността ще се увеличи.

В понеделник сутрешните температури ще са малко по-високи. На места в Дунавската равнина и Източна България ще има слаби валежи от дъжд, а в североизточните райони и планините - от сняг.

Във вторник отново бързо ще застудее; все още в Старопланинската област и североизточните райони ще има изолирани слаби снеговалежи, но в по-голямата част от страната ще е без валежи, облачността ще се разкъса. До края на деня вятърът ще отслабне, през нощта срещу сряда в много райони и ще стихне, а облачността ще намалее. В сряда ще е предимно слънчево, сутринта - доста студено, с минимални температури на отделни места до минус 8° - минус 10°, а дневните в по-голямата част от страната ще са близки до 0°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари