Скучни 90 минути за новаците в Първа лига "Дунав" и "Верея"

0

По подобие на другите два новака в Първа лига "Локомотив" (ГО) и "Нефтохимик", "Дунав" (Русе) и "Верея" също завършиха 0:0.

Мачът беше на много ниско темпо и без голови положения през първото полувреме. След почивката гостите бяха по-добрия отбор в голяма част от 45-те минути, но вратарят на русенци Мартин Луков се оказа герой под рамката, съобщи БНР.

"Дунав" върна града във футболния елит на България след 25 години, като разбира се този клуб е един от многото с името "Дунав", които фалираха в този период. Но се приема като естествен продължител на марката. "Верея" пък е създаден преди 15 години, а среща беше историческа за тях, тъй като те дебютират в елита. Така Стара Загора се присъединява към София, Пловдив, Варна, Бургас и Перник, които са имали по два отбора едновременно в елита.

Първото полувреме не блестеше с кой знае какъв футбол, като и двата отбора просто си подтичкваха в голяма част от мача. Имаше една ситуация, в която съдията отмени гол на дунавци заради напуснала топка очертанията на терена при центриране. Една ситуация имаше и за Сукуна от "Верея", който се забави да стреля от границата на наказателното поле.

Втората част също започна с положение за гостите, като Педро Еуженио завъртя защитник на Дунав и стреля, но вратарят Мартин Луков се разтегна и спаси с две ръце. В 58-ата минута отново Сукуна стреля опасно, но отново Луков спаси вратата си  с майсторски плонж.

Положенията пред вратата на "Дунав" продължаваха да се нижат, а в 66-ата минута отново Еуженио изпусна сигурен гол, пак предотвратен от вратаря на небесносините. Пред Еуженио се отвори нова възможност две минути по-късно дълъг пас от фаул от собствената половина изведе португалеца сам срещу вратаря, но под ъгъл. Нисичкият щурмовак изпревари вратаря и чукна топката над главата на вратаря, като вървеше към първи гол в мача. Но Дарко Стоянов настигна кълбото и спаси вратата. Секунди по-късно пък Илия Мунин изчисти топката пред голлинията на "Верея".

До края на мача дунавци опитаха натиск и създадоха няколко мелета, но така и нулевото равенство не се промени.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари