Дунав ще опита да изплува с първа победа над Верея

0
"Драконите" посрещат предизвикателството на градския стадион в Русе
"Драконите" посрещат предизвикателството на градския стадион в Русе Снимка: gong.bg

Днес в 13:00 часа отборите на Дунав (Русе) и Верея (Стара Загора) ще се изправят един срещу друг на градския стадион в Русе.

Домакините се надяват да се поздравят с победата, която да ги извади от опасната зона, където се намират в момента. Гостите обаче със сигурност не идват като обречени.

До момента двата тима са изиграли точно 4 мача в елита и “Драконите” все още нямат победа над този съперник. В тези двубои старозагорци доминираха, като записаха 3 успеха и 1 равенство. Затова домакините днес се надяват да прекъснат тази негативна серия срещу този отбор.

Дунав доста разочарова с представянето си от началото на сезона. Русенци се намират на предпоследното 13-то място в класирането с актив от 18 точки. Голяма вина за това има и лошото представяне в домакинските им мачове. “Драконите” досега са записали само 1 успех у дома, а в останалите 6 мача имат 3 равенства и 3 загуби.

Очаква се наставникът на домакините Малин Орачевда не направи никакви промени след успеха над Витоша (Бистрица) (2:1) в миналия кръг. На вратата отново ще стартира Луков, а пред него в защита ще действат Петров, Ковачев, Патев и Попадийн. Станоев и Димов ще са двойката опорни халфове, а пред тях играта ще гради Шопов. Карагерен и Ненов ще действат на двете крила, а Георгиев ще води атаката.

В същото време Верея се очаква да заложи на Наумов под рамката и Илиев, Иванов, Мунин и Слаев в отбрана. Бенгюзов и Вълчев ще действат в средата на терена, а Нсренко и Огнянов ще оперират по крилата. Атаката ще води Домовчийски, а зад гърба му ще го подкрепя Андонов.

Първа професионална лига, 22 кръг:

ДУНАВ (РУСЕ) - ВЕРЕЯ (СТАРА ЗАГОРА)

Вероятни състави:

ДУНАВ: Луков, Петров, Ковачев, Патев, Попадийн, Станоев, Димов, Шопов, Карагерен, Ненов, Георгиев

ВЕРЕЯ: Наумов, Илиев, Иванов, Мунин, Слаев, Бенгюзов, Вълчев, Нсренко, Андонов, Огнянов, Домовчийски

Стадион: Градски, Русе

Съдия:Георги Давидов

Начало: 13:00 часа

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари