Син пое изцяло вината за убийство на бизнесмен в Нареченски бани

0
Сам убих Венци и хвърлих тялото му в бидон във водата, заяви Марин Боюклиев пред Пловдивския окръжен съд
Сам убих Венци и хвърлих тялото му в бидон във водата, заяви Марин Боюклиев пред Пловдивския окръжен съд Снимка: plovdiv-press.bg

Единият от двама обвинени за зверското убийство в Нареченски бани на 21 март м. г. поема цялата вина върху себе си и брани баща си като Матросов на амбразурата.

Марин Боюклиев е подсъдим заедно с баща си Севдалин за смъртта на Венцислав Младенов, чието тяло беше намерено във водоем над селото натъпкано в бидон, хвърлен във водата с метална тежест.

Според прокуратурата баща и син Боюклиеви са пребили до смърт съдружника си, с когото заедно държали заведение в Нареченски бани, след скандал за пари. После увили тялото в найлони, сложили го в бидона и го захвърлили. Част от зверството е запечатано на охранителните камери на заведението, които Боюклиеви изхвърлили след убийството, но не унищожили, защото не знаели, че записват, смятали, че са бутафорни.

Скарахме се, Венци твърдеше, че липсват 2000-3000 лв., смятахме ги, бяха 300. Венци посегна да удари баща ми, аз се включих да ги разтърва, като го бутнах, Венци сам се удари в барплота. Бутнах го във вътрешното помещение и му вързах ръцете и краката с въже. Баща ми само гледаше, напсува ни и си тръгна“, разказа Марин Боюклиев пред Пловдивския окръжен съд, предава plovdiv-press.bg.  

После Марин се върнал в предното помещение да почисти.

След малко отишъл да види какво става с Венци, той се бил отвързал и се готвел да го нападне с брадва, но със спънал във водомер, който бил в средата на помещението. „Изплаших се, взех брадвата и взех да го удрям с тъпото. После видях, че има кръв. Оставих го, май дишаше“, разказа Марин, като непрекъснато повтаряше, че не знае защо не е избягал от уплаха.

Върнал се вкъщи, изгорил кървавите си дрехи, преоблякъл се и отново отишъл в заведението. Видял, че Венцислав е мъртъв, натоварил тялото му на задната седалка на колата на починалия, бидона и металната шахта, взета за тежест, – в багажника, и потеглил към Смолян да търси място да скрие трупа. Така го хвърлил във водоема, после изгорил чантата на убития.

Обясни, че сам е сложил тялото в бидона. „Дърпах ли го, въртях ли го, не помня“, каза Марин.

Вечерта се обадих на баща ми и му казах, че Венци е добре и е тръгнал към София“, добави синът. Не успя да даде смислен отговор на въпроса защо баща му не се е поинтересувал в какво състояние е тръгнал на път битият и връзван съдружник.

Марин Боюклиев твърди, че по време на разследването е казал, че и баща му е участвал в убийството, защото е бил бит.

Версията, че само Марин Боюклиев е убиецът, поддържат и трима затворници, разпитани по делото. На единия Севдалин Боюклиев споделил, докато се разхождали на т. нар. каре, че е в затвора само заради сина си, иначе не бил направил нищо. На другите двама пък Марин Боюклиев признал за убийството и  съобщил, че баща му няма нищо общо.

На предишното заседание по делото бащата призна, че е участвал в боя, но не и в убийството. Сега синът стигна дотам да твърди, че баща му дори не е удрял и връзвал Венцислав Младенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари