Съдът в Добрич задържа под стража обвинен в убийството на баща си

1
Престъплението е извършено на 3 август в тервелското село Зърнево
Престъплението е извършено на 3 август в тервелското село Зърнево Снимка: Окръжен съд - Добрич

Престъплението е извършено на 3 август в тервелското село Зърнево

Окръжният съд в Добрич постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 46-годишния Т. А. на днешното заседание. Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за убийство на неговия баща, съобщават от пресцентъра на съда.

Досъдебното производство е започнало на 3 август 2023г. за извършено на същата дата престъпление в тервелското село Зърнево.

Окръжният съдът намери, че с оглед на събраните материали по делото, обвинението е с достатъчна степен на вероятност. Налице е обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към предявеното обвинение, което е и основанието на органите на досъдебното производство да му повдигнат такова. Деянието, предмет на досъдебното производство, се характеризира с висока степен на обществена опасност и с оглед предвиденото наказание за същото е налице и законовата презумпция относно реалната опасност обвиняемият да се укрие с цел избягване на бъдеща наказателна репресия или да извърши друго престъпление, посочва съдът.

В определението на съда се отбелязва още, че лошите характеристични данни на обвиняемото лице, както и издадената от Районен съд - Тервел на 26 юли 2023г. заповед за незабавна защита, с която са били постановени мерки за закрила спрямо бащата на обвиняемия, са обстоятелства, характеризиращи обвиняемия като лице с висока степен на обществена опасност.

Съдебното заседание се проведе в болнично заведение, в което обвиняемият е настанен към момента. Съдът разпореди делото да се гледа в сградата на болницата поради невъзможност да се осигури явяването на лицето в съдебна зала и с оглед кратките срокове за разглеждане на производството.

Съдът коментира в определението си, че при необходимост лечението на мъжа е възможно да продължи в съответните здравни заведения, разкрити към местата за лишаване от свобода, както и да бъде консултиран със съответен специалист в болнично заведение и да му бъдат направени нужните прегледи и изследвания.

Защитата на обвиняемия поиска да му бъде наложена мярка „домашен арест“, поради здравословното му състояние – тежък инфаркт. Съдът обаче прие аргументите на обвинението за по-силни и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“, коментира прокурорът по случая Пламен Николов, цитиран от БТА.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари