Силвио Берлускони навърши 80 години

0
Италианският футболен клуб "Милан" пък качи на интернет сайта си видеоклип за рождения ден на Берлускони
Италианският футболен клуб "Милан" пък качи на интернет сайта си видеоклип за рождения ден на Берлускони Видео: AC Milan

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони празнува 80-ия си рожден ден.

По повод юбилея в интервю за италианския всекидневник "Фолио" настоящият италиански премиер Матео Ренци заяви: "Мисля, че след 100 години хората ще си спомнят за онова, което е направил Берлускони във футбола, в издателската дейност и в телевизията. В политиката обаче хората ще си спомнят преди всичко за нещата, които не е направил".

Ренци отбеляза, че Берлускони е пропуснал много поводи да реформира Италия, информира Нова телевизия.

Бившият италиански премиер получи поздравления от настоящия руски президент Владимир Путин, който е негов личен приятел. Путин изпрати тази сутрин на Берлускони телеграма, а после му се обади по телефона, за да му пожелае крепко здраве и успех.

По повод рождения ден италиански телевизии и ежедневници припомниха наследството на трикратния премиер, милиардер и медиен магнат. В. "Кориере дела сера" написа, че Берлускони е "колонизирал въображението на италианците както никой друг политически лидер досега". Коментатори обаче припомниха и честите гафове и дългите съдебни дела на бившия премиер.

Италианският футболен клуб "Милан" пък качи на интернет сайта си видеоклип за рождения ден на Берлускони, а политически съюзници на бившия премиер му изпратиха поздравителни туитове.

През юни Берлускони получи сърдечен удар, който едва не му коства живота, след което претърпя тежка кардиологична операция. В интервю за италианското списание "Ки", което беше публикувано вчера, той каза, че политиката е неблагодарна любовница и затова иска малко да се дистанцира от нея.

Два дни преди да навърши 80 години Берлускони се разходи около блока в Милано, в който е живял като малък, придружаван от няколко приятели, предаде ДПА. Той беше забелязан от обитателите на кооперацията, намираща се в квартал Изола, който днес е шикозен. Берлускони дори показал на приятелите си къде са прозорците на едновремешния му апартамент.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари